Se deschide sezonul de vanatoare la cerbi


Intră acum și în grupul de

Toate cabanele Directiei Silvice Suceava sunt rezervate în aceasta perioada de turisti straini ce au ales sa vina la vânatoare în Suceava, atrasi de frumusetea locurilor si bogatia padurilor. Odata cu deschiderea sezonului de vânatoare la cerbi, toate exemplarele care pot fi vânate anul acesta din fondurile Directiei Silvice Suceava au si fost rezervate strainilor, în special prin intermediul agentiilor de turism specializate pe vânatoare. Astfel în perioada 19 septembrie – 5 octombrie, cabanele vor fi populate cu germani, spanioli si italieni, veniti în grupuri mai mari dar si câtiva individual.

Conducerea Compartimentului de Vânatoare din cadrul Directiei Silvice Suceava precizeaza ca anul acesta avem cel mai mare numar de vânatori straini care si-au anuntat prezenta la vânatoarea de cerbi, cota de vânatoare permisa fiind de 39 de cerbi, din care 35 au fost deja contractati, iar patru sunt tinuti de rezerva.

Taxa de vânatoare porneste de la 3.000 de euro si ajunge cam la 10.000 de euro de exemplar, în functie de greutatea si de marimea coarnelor.

Mai trebuie precizat ca aproape toti cei veniti la vânat de cerbi vor sa participe si la vânatoarea de mistreti, unde cota rezervata pentru anul acesta este de 140 de exemplare. Si acolo, tarifele sunt de asemenea destul de consistente, încât se estimeaza ca încasarile Directiei Silvice Suceava, numai din vânatoare, sa fie de câteva sute de mii de euro.


Intră acum și în grupul de