Bucatarii restaurantului “Taco Loco”, premiati la Campionatului International de Gatit in Aer Liber


Intră acum și în grupul de

Bucatarii  restaurantului cu specific mexican “Taco Loco” din Suceava au câstigat premiul III la Campionatului International de Gatit în Aer Liber, sectiunea creatie. Florin Asandului (27 de ani), Iulian Botosan (28 de ani), Andrei Bordei (21 de ani) si Cristian Prelipcean (23 de ani) au convins pretentiosul juriu, gatind mai multe feluri de mâncare pe baza unor retete originale.

La competitia culinara, care s-a desfasurat în perioada 12-14 septembrie la Cluj-Napoca, au participat peste 60 de bucatari si maestri bucatari, din tara si strainatate. Printre ei s-au aflat si componentii lotului olimpic de bucatari ai României, Campionatul International de Gatit în aer liber fiind cel mai mare eveniment gastronomic, organizat în tara noastra, care se adreseaza, atât amatorilor, cât si celor care au dezlegat misterele artei culinare. Concursul cuprinde doua categorii: mâncaruri gatite în aer liber si preparate culinare reci, fiecare categorie având mai multe sectiuni.

Tinerii bucatari suceveni au participat la sectiunile: gratar, ceaun si creatie. “Pentru sectiunea gratar am gatit arici din muschiulet de caprioara cu piept de rata; pernute din cotlet de cerb cu ficat de rata. Baghete din carne tocata cu muguri de pin, bacon si praz; rulouri cu piept de curcan cu pesto si somon afumat, iar la sectiunea ceaun: tocanita de inimi si pipota de rata cu pruna si mâncarica din fudulii de vitel cu smochine”, a spus Florin Asandului. Tot el a explicat ca retetele mâncarurilor gatite la concurs au la baza retete originale. “Cu o saptamâna înainte de aceasta competitie am notat într-un carnetel toate ideile care mi-au trecut prin cap referitor la mâncare. Daca mai particip la doua sau trei astfel de competitii as putea scrie o carte cu retete”, marturiseste talentatul bucatar.

Alaturi de delicatesele gatite bucatarii suceveni au pus si vinul potrivit, recomandat de experti.  

Cei patru tineri bucatari au spus ca vor face demersuri pentru ca editia 2010 a Campionatului de Gatit în Aer Liber sa se desfasoare la Suceava. “Stim ca anul viitor concursul va fi organizat la Iasi. În luna decembrie vom avea o întâlnire cu organizatorii tocmai pentru a aduce competitia la Suceava în anul 2010”, declara Florin Asandului.

Echipa de bucatari ai restaurantului Taco Loco a fost premiata si la cea de-a II-a editie a Campionatului de Gatit în aer Liber, care s-a desfasurat în luna iunie la Mamaia. Florin Asandului si Iulian Botusan au câstigat premiul special pentru complexitate. Atunci sucevenii au concurat, alaturi de alte 20 de echipe, la sectiunea de gatit în aer liber, la categoriile “gratar” si “ceaun”. 


Intră acum și în grupul de