Fotbal, Champions League : Prea mici pentru Liga Campionilor!


Intră acum și în grupul de

Steaua Bucuresti – Bayern Munchen 0 – 1

12 ani a asteptat Steaua o victorie pe teren propriu, în grupele Ligii Campionilor. 16 octombrie 1996 era data ultimului succes în Ghencea, 1-0 cu polonezii de la Widzew Lodz. De atunci, Atletico Madrid, Olympique Lyon, Real Madrid, Dinamo Kiev, Arsenal, FC Sevilla si Sparta Praga, au plecat neînvinse din Ghencea. Lesne de înteles de ce stelistii, mânati si de ambitia realizarii unei performante unice, calificarea în premiera în primavara europeana, si-au dorit sa faca o victima ilustra: Bayern Munchen. Marius Lacatus a început super-ofensiv jocul, asa cum s-a anticipat. L-a lasat pe banca pe Tiago, l-a trecut în centru pe Toja, lânga închizatorul Lovin, si l-a titularizat pe stânga pe Szekely.

Campioana Germaniei a început mai bine, si Klose a avertizat ca nu e de gluma. Atacantul a fost scapat din marcaj de Ghionea si Goian, a sutat de la opt metri, dar Zapata a deviat miraculos. Steaua replica prin Dayro Moreno în minutul 8, columbianul trimitând un sut pe centrul portii. 3-5-2-ul lui Klinsmann îsi dovedeste superioritatea mai ales la mijlocul terenului acolo unde Steaua nu prea conteaza în primele minute. Ros-albastrii primesc o grea lovitura la finalul primului sfert de ora, atunci când Schweinsteiger bate ca la carte o lovitura libera de pe partea dreapta, iar masivul fundas Van Buyten se insinueaza în centrul careului mare, trimitând fara speranta în poarta. Stelistii nu acuza socul. Lovin patrunde, suteaza de la 25 de metri, Rensing, portarul oaspetilor respinge pâna la Semedo, care trimite înscrie un gol turcesc, iluzionând optic spectatorii de la tribuna I. Iese la rampa si Dayro care suteaza fulgerator în minutul 30, dar acelasi Rensing deviaza din reflex, cu piciorul, în bara. Finalul reprizei apartine germanilor, dar Toni si omniprezentul Schweinsteiger nu îl pot învinge pe uluitorul Zapata.

Cu Podolski în locul lui Klose, nemtii preseaza în debutul actului secund, dar cel care da sperante Stelei este Szekely, cu un sut de la 25 de metri, respins în corner. Stelistii au mare ghinion si Arthuro trimite în bara si el în minutul 58, aducând tribunele în pragul unei crize de inima. Colacul de salvare al echipei din Ghencea este însa Zapata, columbianul neputând fi învins de Podolski si Toni în doua situatii de gol care ar fi ucis meciul. Jocul curge frumos, la fel si ocaziile la cele doua porti. Dayro are golul egalizator în picior, dar goalkeeper-ul oaspetilor are aceleasi reflexe de zile mari ca si omologul sau. Lacatus forteaza în final cu Stancu si Kapetanos, înlocuitorii lui Arthuro si Szekely, dar baietii sai nu mai au suflu nici sansa pentru un egal smuls in extremis. Asteptarea unui nou succes în Ghencea, sub sigla Ligii Campionilor, continua.

Au jucat formatiile:

Steaua: Zapata – Ogararu, Goian, Ghionea, P. Marin – Lovin, Toja (Ov. Petre, 78) – Semedo, D. Moreno, Szekely (Kapetanos, 81) – Arthuro (B. Stancu, 71). Antrenor: Marius Lacatus.
Bayern: Rensing – Lucio, Demichelis, Van Buyten – Van Bommel – Lell, Schweinsteiger, Ze Roberto (Ottl, 75), Lahm – Klose (Podolski, 46), Toni. Antrenor: Jurgen Klinsmann.


Intră acum și în grupul de