In dilema „Capra sau varza?”, Flutur si Baisanu au ales varza!


Intră acum și în grupul de

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur si prefectul judetului, Alexandru Baisanu au oferit joi dupa amiaza cea mai idilica imagine de când cei doi sunt pe functii. Chiar poate mai „romantica” decât în perioada când Flutur îl curta pe Baisanu, doar doar acesta ar candida pentru PD-L în vreun colegiu uninominal. Dar nu a fost sa fie asa. Sau cel putin nu înca. Cert este ca, dupa ce duminica s-au „spurcat” ca la usa cortului în cadrul Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, cei doi au demonstrat în fata a peste 100 de primari si constructori de locuinte din judetul Suceava ca pot vorbi aceeasi limba, ca pot avea acelasi scop (binele judetului cica ar fi acela) si, mai ales, s-au completat atât de bine, ca la un moment dat am crezut ca e vorba de o farsa bine pusa la punct de 1 Aprilie. 

Nu a fost asa. Primarii si constructorii din judet care au treaba cu refacerea infrastructurii si a caselor distruse de ploile din iulie au primit asigurari, din gura celor doi conducatori care pâna mai ieri se scuipau în conferinte de presa care mai de care mai bine altoite pe profilul lor moral, ca vor primi bani pentru lucrari. Indiferent daca vor fi împachetati în ziare cu chipul lui Stolojan sau al lui Tariceanu.  

Cert este ca joi s-a consumat la Suceava un act ce trebuia sa aiba loc cu mult timp înainte. De ce nu a avut loc, o sa va surprinda foarte tare!!! Pentru ca, cica, un deputat PNL de Suceava si un senator PNL tot de Suceava ar fi umblat din sat sinistrat în localitate sinistrata ca sa monitorizeze lucrarile de refacere a dezastrelor si sa explice constructorilor ce sume sa treaca pe factura pentru Guvernul României. Multi dintre primari s-au plâns la presedintele CJ si au reclamat la prefect ca au actionat si au umflat facturile la lucrarile de refacere tocmai pentru ca au fost „încurajati” de deputatul PNL si senatorul PNL, ambii de Suceava.

De ce a fost nevoie de pateticul spectacol de duminica, de ce a fost nevoie de „cateii” unuia sau a altuia sa latre la publicul din sala ca sa se obtina ce? Un consens ce era normal sa existe de la bun început. Numai ca lucrurile au mers prost tocmai pentru ca un deputat PNL de Suceava si un senator PNL de Suceava si-au bagat coada sub motiv ca ei ar fi capii PNL din judet si „taticii” celor facute si nefacute. Numai ca dupa o luna de tergiversari si de „lalaieli”, Guvernul a hotarât sa dea Sucevei doar 25 % din ce a cerut. Si nu cred ca Guvernul e chiar nestiutor de cele ce se petrec la Suceava. Ba din contra. Tare mi-e ca cei de la Bucuresti s-au prins pentru cine joaca deputatul si senatorul PNL de Suceava si ca nu vrea sa „puna botul” la ingineriile financiare pe care cei doi le puneau la cale.  

Dar cel mai trist mi se pare în final faptul ca acel deputat se dadea peste tot viitorul, mai mult ca sigurul, certul, presedinte al organizatiei judetene Suceava a PNL. Cu alte cuvinte, un fel de mic sef al Guvernului local. Dar nu va fi asa. Si asta pentru ca si cei de la Bucuresti au priceput ca deputatul vrea ce vrea numai pentru el si mica sa gasca si nicidecum pentru partid sau pentru judet. Iar asta ma îndoiesc ca va fi acceptat.

Cu alte cuvinte, Alexandru Baisanu si Gheorghe Flutur au trebuit sa gaseasca, precum în celebrul proverb, o solutie ca sa împace „si Capra si varza!!!”. Cum „capra” era prea flamânda, au ales varza. De dragul sucevenilor!

PS: fara legatura cu materialul de mai sus, va informez ca PNL Suceava are un singur deputat, pe numele sau Mihai Sandu-Capra si un singur senator, Tiberiu Aurelian Prodan.

Mihai Chira


Intră acum și în grupul de