Prefectul si presedintele CJ au cerut in cor primarilor sa urgenteze lucrarile de reconstructie


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Stefan Baisanu si presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, au solicitat primarilor din judet care au avut de suferit de pe urma inundatiilor din luna iulie „mai multa fermitate” în activitatea de reconstructie. Mai mult, cei doi, în cor, au cerut si respectarea legalitatii în cheltuirea banilor publici alocati de Guvern pentru aceste calamitati. Prefectul Baisanu si presedintele Flutur au anuntat în cadrul unei întâlniri extraordinare cu primarii si constructorii antrenati în refacere, ca s-a ajuns la un consens privind interpretarea juridica a Hotarârii de Guvern prin care s-au alocat 360 de miliarde de lei vechi pentru refacerea infrastructurii judetene si comunale afectate de inundatii.

Spre surprinderea multora, prefectul Baisanu a spus ca a cerut Guvernului sa modifice sintagma „lucrari ce se vor executa”, astfel încât fondurile alocate sa fie folosite de la aparitia Hotarârii de Guvern, din data de 8 septembrie. ­

La rândul sau, presedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a anuntat ca specialistii institutiei vor asigura asistenta tehnica pentru toate lucrarile de refacere si a cerut primarilor sa respecte legislatia privind cheltuirea banilor alocati, aratând ca unele estimari facute de constructori sunt „umflate” cam cu 40 %, în multe cazuri chiar si cu 70 %. „Este o tendinta foarte periculoasa si nu vom accepta asa ceva. Nu permitem încalcarea legislatiei”, a precizat Gheorghe Flutur. Acesta a mai aratat ca „s-a intrat în batalia cu timpul”, pentru ca lucrarile trebuie terminate pâna la caderea zapezii. Comitetul pentru Situatii de Urgenta Suceava a stabilit ca din cele 36 de milioane de lei alocate de Guvern, 16 milioane de lei sa fie folosite pentru refacerea infrastructurii judetene, iar 20 de milioane de lei pentru refacerea infrastructurii comunale.

­ 


Intră acum și în grupul de