Prefectura si CJ cere Administratiei din Arbore sa respecte legea si sa aloce teren pentru reconstruirea de case sinistratilor


Intră acum și în grupul de

Primarul comunei Arbore a fost somat sa organizeze în regim de urgenta o sedinta extraordinara de Consiliu Local pentru a aloca teren pentru reconstructia unui numar de 23 de case pentru sinistrati. Somatia a venit din partea presedintelui Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur si prefectului judetului, Alexandru Baisanu, care, în cadrul unei sedinte organizate la Prefectura Suceava cu primarii din localitatile afectate de inundatii, i-au cerut explicatii primarului comunei Arbore pentru neînceperea lucrarilor de reconstructie la case. Prefectul Baisanu i-a reamintit prima­rului ca a semnat procesul verbal prin care constata ca 23 de case trebuie stramutate, iar în baza acestui document, Guvernul a alocat fonduri pentru reconstructia caselor. „Pe baza semnaturii dumneavoastra, Guvernul a emis o hotarâre pentru reconstructia a 23 de case. Acum e ca la teatru. O firma de constructii a disponibilizat oameni si utilaje si nu poate construi”, a explicat nemultumit prefectul de Suceava.

La rândul sau, primarul din Arbore a spus ca nu se poate bate cu cei 15 consilieri locali care au refuzat sa aprobe alocarea de teren pentru reconstructie. Primarul a mai aratat ca a pregatit lotizarea terenurilor, dar CL Arbore a refuzat sa aprobe alocarea de terenuri.

Prefectul Baisanu i-a cerut primarului sa convinga CL de necesitatea alocarii de teren pentru reconstructia caselor, indiferent ca beneficiarii sunt de etnie roma. „Vrea Guvernul sa-ti dea case si spui ca nu vrei”, a mai spus prefectul Baisanu.  

La rândul sau, presedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, considera ca nu a fost explicat bine de ce se reconstruiesc aceste case, astfel încât si consilierii locali sa aprobe alocarea de terenuri. Acesta i-a spus primarului ca împreuna cu prefectul va participa, vineri, la sedinta CL Arbore, pentru a explica alesilor locali necesitatea reconstructiei caselor respective. Prefectul de Suceava a avertizat joi, primarii, ca vor trebui sa respecte cu strictete proiectul stabilit de Guvern pentru reconstructia caselor, aratând ca, în caz contrar, primarii vor achita din banii lor aceasta constructie. Acesta a mai aratat ca materialele de constructie trimise de Guvern în comuna Satu Mare, unde casele sunt reconstruite de Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor, urmeaza sa fie alocate pentru reconstructia altor case care trebuie reconstruite, dupa ce s-a constatat, la o reevaluare, ca au fost grav afectate de inundatii.  ­


Intră acum și în grupul de