Salarii mai mari pentru pensionari si profesori


Intră acum și în grupul de

Guvernul a decis în ultima sedinta majorarea valorii punctului de pensie cu aproximativ 20%, de la 581,3 lei la 697,5 lei, începând cu 1 octombrie 2008, cu o luna mai devreme fata de termenul stabilit initial, au declarat surse ministeriale. Executivul a decis recent ca valoarea punctului de pensie sa fie majorata începând cu 1 noiembrie 2008, cu doua luni în avans fata de termenul stabilit.

Premierul Calin Popescu-Tariceanu a explicat ca majorarea cu o luna mai devreme a pensiilor, de la 1 octombrie în loc de 1 noiembrie, cum era stabilit initial, prin rezultatele foarte bune de crestere economica.

Tot de la 1 octombrie va avea loc si majorarea salariilor profesorilor cu 9%, asa cum s-a stabilit în cadrul negocierilor cu sindicatele din învatamânt, a precizat Guvernul. „Majorarea salariilor profesorilor se va derula conform negocierilor care au avut loc cu sindicatele, si anume respectându-se cele doua etape de majorare stabilite – 1 aprilie 2008 si 1 octombrie 2008. Din pacate, dintr-o eroare, termenul a fost comunicat 1 noiembrie. Data majorarii ramâne însa asa cum a fost stabilita cu sindicatele, respectiv 1 octombrie”, a declarat purtatorul de cuvânt al Executivului, Camelia Spataru.


Intră acum și în grupul de