Muzica si mestesuguri la Scoala Populara de Arte „Ion Irimescu” Suceava


Intră acum și în grupul de

Scoala Populara de Arte „Ion Irimescu” Suceava face înscrieri pentru noul an scolar 2008-2009, care a început de la mijlocul acestei luni, la cele 21 de sectii deschise în municipiul Suceava si noua sectii externe, în localitatile Vicovu de Jos, Cajvana, Stroiesti, Ciocanesti, Radauti, Solca, Izvoarele Sucevei, Berchisesti, Poiana Stampei. Taxa de înscriere este de 30 de lei. Persoanele care vor sa se initieze sau sa se perfectioneze în domeniul artistic pot opta pentru muzica, coregrafie, arte plastice, foto, film, video, obiceiuri si mestesuguri.

Copiii si tinerii talentati din mediul rural pot sa se înscrie la cursurile de dansuri populare organizate în localitatile Cajvana, Stroiesti si Ciocanesti, pot sa opteze pentru ansamblul coral din Vicovu de Jos sau pot sa învete mestesuguri stravechi (ceramica – Radauti, arta lemnului – Solca, oua încondeiate – Izvoarele Sucevei, cusaturi populare, broderie – Berchisesti).

În ultimii ani, la Scoala Populara de Arte „Ion Irimescu” Suceava, unde numarul cursantilor a ajuns anul trecut la 750, fata de 260 în 1996, cei mai multi tineri au optat pentru sectiile de muzica (pian, orga, chitara), dar si pentru pictura, arta decorativa, grafica.

Directorul Scolii Populare de Arte „Ion Irimescu” Suceava, Petre Horvat, a declarat ca activitatea scolii este axata pe doua componente principale: activitate didactica si activitate artistica. „Daca prin activitatea didactica se asigura participarea tuturor elevilor la cursurile teoretice si practice, latura artistica le ofera posibilitatea afirmarii si lansarii spre o cariera artistica. Atât prin sectiile deschise în judet, cât si prin cele pe care le avem la sediul scolii, încercam pastrarea si continuitatea traditiilor populare, mentinerea permanenta a legaturii cu cei care duc mai departe traditiile stramosesti”, a completat profesorul Horvat.


Intră acum și în grupul de