O mașină în care se aflau doi bărbați a rămas suspendată în crengile unor arbuști, într-o râpă din comuna Frumosu


Intră acum și în grupul de

O mașină în care se aflau doi bărbați a rămas suspendată într-o râpă adâncă de aproximativ șase metri de pe raza satului Dragoșa, comuna Frumosu. Pompierii ajunși la fața locului au salvat cele două persoane, dar și mașina, care prezenta doar mici avarii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată, miercuri seară, în jurul orei 17:00, un autoturism care circula pe Drumul Comunal Dragoșa, pe raza satului Dragoșa din comuna Frumosu, și în care se aflau două persoane, a ieșit în afara părții carosabile și a alunecat pe o parte într-o râpă adâncă de aproximativ șase metri.

„Mașina a rămas suspendată pe la jumătatea râpei, în crengile unor arbuști, și era în pericol de răsturnare. Pentru că autoturismul se afla în instabilitate și la orice mișcare s-ar fi putut răsturna, cei doi ocupanți au decis să nu riște și să ceară ajutorul la numărul unic de urgențe 112”, a spus Găleată.

El a precizat că pentru salvarea persoanelor au intervenit modulul SMURD al Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc cu o autospecială cu accesorii pentru descarcerare și o ambulanță SMURD.

Astfel, pompierii militari au asigurat mașina cu cordițe de salvare, după care au deschis portierele și i-au extras pe cei doi bărbați, în siguranță.

La rândul lor, paramedicii SMURD i-au evaluat din punct de vedere medical, starea lor generală fiind una bună.

Ulterior, cu ajutorul unui TAF de la Ocolul Silvic din zonă, militarii au tras mașina înapoi pe drumul comunal.

Întrucât mașina prezenta doar mici avarii, cei doi bărbați s-au urcat în ea și și-au continuat drumul inițial, pompierii militari retrăgâdu-se la bază. (M.T.)


Intră acum și în grupul de