CS Universitatea : Bacauanii au fost mai buni


Intră acum și în grupul de

> Handbalistii de la Universitatea Suceava au venit acasa sâmbata fara puncte, pierzând partida cu Stiinta Bacau cu 27 – 25 > Dintre toti elevii lui Ghervan,  “au miscat” cum trebuie doar portarii, Ignat si Bursuc > “Nu au avut destula maturitate pentru a reveni în joc atunci când erau condusi cu 1, 2 goluri”, a declarat antrenorul Petru Ghervan  > Ramânem pe locul II în clasament si miercuri la ora 17, jucam acasa cu HCM Constanta

handba Handbalistii Universitatii Suceava au pierdut sâmbata, în deplasare, în fata partenerilor de Liga Nationala ai Stiintei Dedeman Bacau. Scorul 27 – 25 (14-13) reflecta perfect realitatea din teren, bacauanii aratându-se o echipa mai buna, mobila, legata, cu o aparare impecabila, motivata fiind si de faptul ca a jucat în fata propriilor suporteri care au sustinut-o continuu.

Sucevenii au ratat foarte mult, au parut crispati si deloc în pielea lor. Apararea a „scârtâit”, extremele si centralii s-au comportat sub cota lor obisnuita, având toti de înfruntat, pe lânga propriile probleme în joc, ostilitatea excesiva a publicului bacauan. Gazdele, fara Sandu Iacob, accidentat si un Ionut Rotaru mai putin evident ca în campionatul trecut, au fost însa suficient de incisivi si eficienti prin sârbul Simic, Dediu si portarul Raducu Tamas, pentru a obtine victoria.



O repriza moale, dar echilibrata cu ajutorul lui Pralea

Primii au marcat handbalistii Stiintei, suceveanul Cristian Adomnicai  fiind si primul marcator pentru Universitatea. Mitrea a ratat prima lovitura de la 7 m acordata pentru oaspeti, dupa care a predat aceasta responsabilitate, de câte ori a fost nevoie, lui Chirut.

20 de minute din  prima repriza jocul s-a desfasurat sub semnul echilibrului, ambele echipe tinând aproape una de cealalta, chiar daca la suceveni parea ca nu merge ceva, iar la bacauanii ca ar merge totul. Sucevenii au putut pastra ritmul pentru ca Bogdan Pralea, portarul universitarilor a fost ca un balsam de pus pe rana, aparând bine. Când sucevenii strânsesera însa 7 puncte pe tabela, bacauanii, mai siguri în joc, reusesc sa înscrie de 4 ori consecutiv, astfel ca, în min. 20 scorul devine 10 – 7.

Nu pentru mult timp, deoarece atacul nostru reînvie în urmatoarele 5 minute si cu Iulian Andrei ce l-a schimbat pe Pralea  în poarta, egaleaza la 10. Ultimele minute ale primei reprize n-au mai înregistrat „puseuri” de scor, fiecare atac facându-si treaba pâna la 13 – 13, dar meritul revine si lui Andrei care a aparat  extraordinar cel putin 3 mingi plecate spre plasa, ale adversarilor.  În ultimele secunde, bacauanii, ce au jucat sâmbata reusesc sa mai puncteze o data intrând la vestiare cu un gol avantaj.



Recitalul lui Bursuc sub ochii lu’ tata



Pauza regulamentara de 10 minute s-a prelungit din cauza unei defectiuni la instalatia electrica a salii, astfel ca jucatorii s-au odihnit aproape 25 de minute pâna la reluarea reprizei a doua. Repaosul prelungit a prins mai bine însa gazdelor care debuteaza în partea a doua a meciului în compania unor suceveni fara viteza si „zvâcul” ce le-a adus de atâtea ori victoria si ajung sa conduca în min. 35 cu 18 – 15. În timp ce Adomnicai avea de executat o prima eliminare, Cristian Bursuc, sub ochii lu’ tata, Stelian Bursuc, antrenorul Stiintei Bacau face recital reusind sa-si  aduca colegii la numai un gol diferenta de adversari. Pivotul de atac al sucevenilor, Marius Ignat a „martirizat” pe semicerc, tras, lovit, înghesuit, uneori chiar de propriul frate, care joaca la Bacau  a si înscris de câte ori a scapat „viu” din mâinile aparatorilor de la Stiinta.

Dar sucevenii n-au gasit nici de data aceasta forta sa pastreze ritmul si în min. 46, si bacauanii au din nou 4 goluri avans.  Oaspetii s-au pierdut cu totul si au ratat în nestire si îi cresc „cota” celui de-al doilea portar al gazdelor Shota Tevzadze, care pare mai bun decât este în realitate.

În ultimele minute de joc, elevii lui Petru Ghervan îsi amintesc ce pot cu adevarat. În timp ce Ignat se zbate, la propriu, în mâinile aparatorilor, colegii lui Bursuc, Dospinescu si Adomnicai  reduc consecutiv din handicap si marcheaza pentru 27-23, 27-24 si 27–25. Era însa prea târziu pentru a întoarce scorul, altfel ca, sucevenii sunt nevoiti sa se întoarca acasa de la Bacau, fara puncte.



Când noi nu jucam la 100%, pierdem…

Ce n-a mers sâmbata la Bacau? N-a mers apararea. N-a mers, la forma-i si viteza-i cunoscuta, nici atacul. Si când nici Bibirig nu e în forma, se simte si mai greu.  Partida cu Stiinta Dedeman Bacau a fost, în ce-i priveste pe suceveni, una a portarilor, a lui Bursuc si Ignat. Pe margine, antrenorul Petru Ghervan, a fost, tot meciul  „un cazan” de nemultumire dar dupa, comentariile erau de prisos. În vestiar le-a spus baietilor lui doar atât : „Ati jucat de parca aveati câte 15 miliarde în cont. Felicitari însa pentru jocul din ultimele minute. Sa nu aud nimic altceva pâna acasa. Miercuri avem meci greu cu  Constanta si nu avem timp de altele”. Noua ne-a declarat însa: „Nu au avut destula maturitate pentru a reveni în joc atunci când erau condusi cu 1, 2 goluri. Au jucat bine Bursuc si Ignat, în timp ce multi altii n-au fost în forma lor obisnuita. Când noi nu jucam la 100%, pierdem…Chiar  si asa, ce ne-am propus în primele 4 etape, adica patru puncte, le-am obtinut deja”.

Sucevenii ramân pe locul II în clasamentul Ligii Nationale, miercuri jucând acasa, meci greu cu liderul HCM Constanta, echipa aflata pe  primul loc doar la câteva goluri încasate mai putin în trei etape.

Rezultatele etapei a 4-a

   

Pandurii Tg Jiu – Dinamo Bucuresti           24 – 31

Univ. Poli Timisoara – UCM Resita             24 – 27

Steaua Bucuresti – CSM Oradea               34 – 32

 CSM Medgidia –  HCM Minaur Baia Mare   27 – 20

HC Odorhei – CS H&V Pitesti                    26 – 24

Univ Transilvania Cluj – HCM Constanta    33 – 30




           



Clasament


1. HCM Constanta              3        2        0        1        91      77      4

2. Univ. Bucovina Suceava  3        2        0        1        92      80      4

3. Steaua MFA Bucuresti     3        2        0        1        84      76      4

4. UCM Resita                      3        2        0        1        84      78      4

5. Stiinta Mun Dedeman Bc  3        2        0        1        91      89      4

6. Dinamo Baumit Buc          3        2        0        1        89      86      4

7.CSM Medgidia                   3        2        0        1        76      75      4

8. HC Odorhei                      3        2        0        1        81      82      4

9. HC Minaur Baia Mare       3        1        1        1        70      73      3

10. Energia Lig Pani Tg. Jiu  3        1        0        2        75      77      2

11. CSM D&C Oradea          3        1        0        2        80      88      2

12. Universitatea Cluj         3        1        0        2        86      98      2

13. Univ. HCM P. Izom. Tm  3        0        1        2        75      81      1

14. CS H&V Pitesti               3        0        0        3        71      85      0


Intră acum și în grupul de