Fotbal, Liga I : Campioana impresioneaza


Intră acum și în grupul de

CFR Cluj – Farul Constanta    3 – 0

Dupa 2-1 pe Olimpico, CFR-ul a revenit duminica seara la munca de jos. Ardelenii au reusit sa nu se lase prada euforiei provocate de senzationala victorie de marti si au izbutit sa învinga la scor de forfait pe Farul Constanta, reusind nu numai sa îi ofere tehnicianului Trombetta a treia victorie din trei meciuri, dar si sa îsi spele multe din pacatele începutului de sezon.
Prima faza notabila a partidei s-a consemnat în minutul sase, când Dani a încercat sa îl lobeze pe Vlas, dar mingea a depasit transversala. Raspund constantenii la faza imediat urmatoare, însa Stancioiu este la post si retine sutul trimis de Patrascu. Gazdele apasa pedala de acceleratie si Culio trece de putin pe lânga deschiderea scorului, goalkepeerul constantenilor respingând în extremis sutul trimis de eroul de pe Olimpico în minutul 11.

Fazele se intensifica la poarta Farului si Sousa reia spectaculos cu capul în transversala. Festivalul de ratari continua si, în minutul 31, Didi si mai apoi Dubarbier nu pot introduce balonul în plasa portii constantene. Inevitabilul se produce însa pe final de repriza, când clujenii marcheaza de doua ori si rezolva partida. În minutul 41, Yousouff Kone profita de câteva bâlbâieli în careul Farului, suteaza din prima direct sub bara si îl învinge pe Vlas, deschizând scorul.

Baietii lui Trombetta încheie repriza în stil de mare campiona, marcând golul secund în minutul 45. Tony paseaza bine pentru Dubarbier, argentinianul patrunde în careu si îl învinge pe Vlas, cu un sut la coltul lung.
Repriza a doua sufera la capitolul spectaculozitate, ambele formatii practicând un fotbal închis, oarecum la trecerea timpului. Prima ocazie a reprizei vine de-abia la jumatatea actului secund. Nou-intratul Gosic este la un pas sa reduca din handicap la prima atingere a balonului, însa rateaza incredibil, din doar sase metri. Gabi Muresan iroseste cea mai mare ocazie a meciului în minutul 73, fostul fotbalist al Gloriei Bistrita trimitând aiurea, din pozitie ideala.

Îl imita Eugen Trica, dupa alte patru minute. Deschis ideal de Dubarbier, decarul CFR-ului suteaza plasat, Vlas este depasit, dar mingea ocoleste spatiul portii. În ciuda acestor ratari, la final, tabela avea sa arate 3-0, Kone executându-l pe goalkeeperul oaspetilor în minutul 81, dupa o pasa primita de la acelasi Trica.
Au evoluat formatiile:
CFR Cluj: Stancioiu – Tony, Cadu (Panin, 76), Galiassi, Pereira – Dubarbier, Dani, Muresan, Culio (Deac, 62) – Y. Kone, Didi (Trica, 73). Antrenor: Maurizio Trombetta.
Farul Constanta: Vlas – Farmache, Barbu, Schiopu, Maxim – Patrascu, Ben Teekloh (Cl. Voiculet, 73) – Fatay (L. Pârvu, 84), Rusmir, Mendy (Gosic, 68) – Chico. Antrenor: Ion Marin.


Intră acum și în grupul de