Fotbal : Victor Piturca nu s-a prezentat la Comitetul Executiv


Intră acum și în grupul de

Comitetul Executiv al Federatiei Române de Fotbal s-a reunit luni la Casa Fotbalului pentru a analiza rezultatele obtinute de echipa nationala la turneul final al Campionatului European din Austria si Elvetia. Surprinzator, a lipsit tocmai omul care trebuia sa dea explicatii pentru evolutiile tricolorilor la Euro, selectionerul Victor Piturca.

Iuliu Muresan, membru al Comitetului Executiv, l-a întepat pe tehnicianul reprezentativei pentru absenta sa. „A lipsit Piturca, el a gresit aici, trebuia sa vina. Nu era vorba ca trebuia sa ne dea noua explicatii, dar asa cum am venit eu de la Cluj, asa trebuia sa vina si el, nu trebuia sa se ascunda. Ionut Lupescu a prezentat acest raport privind prestatia nationalei la Euro. Piturca a spus ca nu vine pentru ca nu e obligat sa vina daca nu scrie asta în contractul lui, dar în Regulament scrie ca toti trebuie sa dam seama în fata celor de la FRF, LPF si a Comitetului Executiv”, a spus presedintele lui CFR.

În aceeasi sedinta, s-a luat hotarârea ca declaratiile calomnioase ale conducatorilor de cluburi sa nu mai fie pedepsite cu depunctarea echipei respective. „Referitor la declaratiile calomnioase, s-a semnat un act prin care acestea sa înceteze. Nu sunt prevazute sanctiuni suplimentare pentru ca sunt stipulate deja în regulament. Sanctiunea cu depunctarea a fost scoasa din regulament si eu am fost de acord cu scoaterea ei înca de anul trecut pentru ca nu e corect ca echipa sa fie depunctata pentru declaratii facute de conducatori. Sa plateasca acestia amenzi foarte mari si sa fie suspendati asa cum am fost si eu doua luni, dar fara sa sufere echipa”, a explicat Iuliu Muresan.


Intră acum și în grupul de