Revansa fata de suporteri : Steaua – Gaz Metan Medias 4 – 0


Intră acum și în grupul de

­„Este un meci greu, deoarece jucatorii de la Gaz Metan vor fi montati la maxim si au dorinta de a câstiga în Ghencea. Cu toate acestea, speram sa câstigam si sa le îndulcim suporterilor amarul provocat de înfrângerea din meciul cu Bayern”, declara Antonio Semedo înaintea partidei Steaua – Gaz Metan.
Portughezul a avut dreptate si nu prea. Asta pentru ca, într-adevar, ros-albastrii au reusit sa se revanseze fata de suporteri pentru esecul din Liga Campionilor, numai ca partida a fost mult mai usoara chiar si decât s-ar fi asteptat pâna si mereu optimistul patron al vicecampionilor.

Gazdele au controlat meciul de la un capat la altul si, fara sa forteze prea mult, au reusit sa se impuna cu scorul de 4-0, doua dintre reusite purtând chiar semnatura tematorului Semedo, pe departe cel mai bun jucator de pe teren.
Dupa o ratare a lui Dayro Moreno în chiar startul întâlnirii, fotbalistul transferat de la campioana CFR Cluj deschide scorul în minutul 26, profitând de o iesire gresita la ofsaid a mediesenilor si învingându-l cu sânge rece pe Stetca.

Raspund oaspetii în minutul 10. Hoban îl încearca pe Zapata cu un sut de la 30 de metri, dar columbianul nu are emotii. În replica, Tiago trage din pozitie centrala, dar mingea trece peste poarta lui Stetca. Semedo rateaza ocazia de a realiza dubla în minutul 23. Singur-singurel din sase metri, portughezul reia cu capul pe lânga parta mediesenilor.
Medieseni care încaseaza golul secund în minutul 27. Banel Nicolita îsi trece si el numele pe lista marcatorilor, profitând de lipsa de reactie a lui Dorin Semeghin si executându-l pe nefericitul Stetca.
Stelistii rateaza o noua ocazie mare în minutul 34. Combinatie rapida între Banel Nicolita, Semedo si Dayro Moreno, dar sutul ultimului loveste bara portii formatiei oaspete.
A doua repriza a fost lipsita de prea multe faze de poarta. În timp ce oaspetii, desi ar fi vrut, nu au putut marca nici golul de onoare, gazdele au scazut tempoul, multumiti cu rezultatul aratat pe tabela de marcaj. Rezultat care va deveni 3-0 în minutul 65, când Semedo a realizat “dubla”. Lansat cu o minge senzationala de nou-intratul Kapetanos, lusitanul marcheaza de la marginea careului mare, lobându-l pe goalkeeperul advers.
Pe final, ros-albastrii au jucat la trecerea timpului, astfel încât ardelenii a fost la un pas sa marcheze în minutul 72. Ciprian Prodan dribleaza doi adversari, îi paseaza lui Dudita, dar centrarea acestuia este blocata de Golanski. Scorul final, 4-0, a fost stabilit în minutele de prelungire de Kapetanos, grecul finalizând cu capul o centrare impecabila a lui Janos Szekely.
Scor final 4-0 si, în timp ce mediesenii ramân fara punct si fara gol marcat în deplasare, stelistii bifeaza o noua victorie în fata propriilor fani.
Au evoluat formatiile:
Steaua: Zapata – Ogararu, Goian, Ghionea, P. Marin (Golanski, 69) – Lovin, Tiago – Nicolita (Szekely, 74), D. Moreno (Kapetanos, 59), Semedo – B. Stancu. Antrenor: Marius Lacatus.
Gaz Metan: Stetca – Grillo, Rafael, Markovic (C. Prodan, 41), Semeghin – Dudita, Hoban, Falemi, Curtean (Sabou, 59) – Oliveira, Gego (Vidakovic, 46). Antrenor: Cristian Pustai.


Intră acum și în grupul de