Proiectul de reabilitare a clădirii Primăriei Suceava a ajuns în faza de precontractare. Lungu: Sediul Primăriei trebuie să fie cea mai frumoasă clădire din oraș. Încălzirea clădirii se va face cu un sistem sol-apă și alimentat cu energie produsă cu panouri fotovoltaice


Intră acum și în grupul de

Proiectul privind reabilitarea clădirii Primăriei Suceava este eligibil, a anunțat, miercuri, primarul Sucevei, Ion Lungu care a menționat că acum proiectul este în perioada de precontractare.

„Proiectul a obținut 73 de puncte la evaluare. A fost evaluarea cu vizită în teren. Avem toată speranța că în măsura în care  nu se vor face contestații în 30 de zile se va face lista finală și vom reuși să promovăm acest proiect important pentru reabilitarea sediului”, a spus primarul.

El consideră că sediul Primăriei trebuie să fie cea mai frumoasă clădire din oraș.

Primarul a glumit pe tema deciziei Consiliului Județean Suceava de a transmite, gratuit, etajele trei, patru și cinci în administrarea Primăriei, după ce, inițial, consilierii județeni PSD s-au opus.

„Dacă nu primeam spațiile de la Consiliul Județean Suceava, depuneam cerere să primim sediul Primăriei făcut de austrieci care e acum Palatul Administrativ”, a spus Lungu.

Proiectul de reabilitare a sediului Primăriei este în valoare de 7,5 milioane de lei, din care municipalitatea va contribui cu 2 la sută din sumă.

Primarul a arătat că proiectul presupune izolație la pereții exteriori, se va înlocui cortina din sticlă, se vor executa izolații la planșeu, la subsol, vor fi montate calorifere noi cu sistem de ventiloconvecție, centrală cu tratare de aer, montarea de aer cald la ușile de acces și reabilitarea instalației electrice.

Mai mult, pentru că există obligația ca minim 10 la sută să fie eficiență de energie regenerabilă, vor fi montate panouri fotovoltaice și o pompă de 40 KW sol-apă, prin care să se asigure încălzirea clădirii cu apă scoasă din pământ.

„Îmi doresc ca în acest mandat să lăsăm în urmă și o Primărie modernă”, a mai declarat Ion Lungu. (T.B.)

 

 

 


Intră acum și în grupul de