Adina Valean invita internautii la Bruxelles, prin EuroSpeak.ro


Intră acum și în grupul de

Europarlamentarul liberal Adina Valean a lansat marti, www.EuroSpeak.ro, o enciclopedie colaborativa de internet, ce are ca scop popularizarea notiunilor de politica europeana în rândul românilor tineri, utilizatori de internet. Odata cu lansarea site-ului, Adina Valean invita utilizatorii de internet la un concurs, în urma caruia cei mai valorosi colaboratori ai www.EuroSpeak.ro vor fi recompensati cu excursii la Bruxelles, în Parlamentul European.  

Potrivit europarlamentraului liberal, platforma Web 2.0 pe care ruleaza www.EuroSpeak.ro, aceeasi cu a celebrei Wikipedia, permite oricui adaugarea de articole noi, dar si îmbunatatirea continutului deja existent, oferind premise de productie colectiva. „Experienta pe care am avut-o cu blogul personal, de la www.valean.eu, mi-a dovedit ca internetul are capacitatea de a capta si interesa românii tineri, cei pe care noi, politicienii, ar trebui sa-i vizam în mod special, cât mai des, cu actiunile noastre de comunicare. Sper ca EuroSpeak.ro sa fie nu doar o baza de date pentru românii interesati de politica europeana, ci si o platforma Web 2.0 pe care tinerii utilizatori sa-si creeze, sa-si exerseze abilitatile de editare atât din punct de vedere stiintific, cât si tehnic. Mizez destul de tare pe componenta de <<învata facând>> a întregii actiuni”, a precizat Adina Valean.

Concursul de articole propus de europarlamentarul liberal, odata cu lansarea www.EuroSpeak.ro, are ca premii 10 excursii la Bruxelles, oferite de Alianta Liberalilor si Democratilor pentru Europa.  

Începând de marti, 23 septembrie si pâna pe 9 octombrie 2008, toti tinerii români între 18 si 35 de ani pot scrie un numar de pâna la 10 articole pe www.EuroSpeak.ro. Excursia de grup va avea loc în perioada 14-16 octombrie 2008. Articolele trebuie sa fie redactate cu citarea surselor si respectând principiile de neutralitate ale www.EuroSpeak.ro. „EuroSpeak.ro îsi propune sa fie o platforma Web 2.0 si o sursa de date impartiala si utila, si nu un site de propaganda în favoarea finantatorului sau a altui grup parlamentar european. De aceea, punem accentul pe informatia completa si neutra. Totusi, de pe EuroSpeak.ro, asa cum l-am lansat, lipsesc o serie de termeni importanti, tocmai ca sa lasam concurentilor loc de scris”, a explicat Adina Valean.

Pentru ca actiunea are un scop educativ, singura conditie eliminatorie referitoare la participarea la concurs este calitatea de angajat sau colaborator pe o perioada mai îndelungata de 6 luni al unei institutii de presa profesioniste. „Nu mi s-a parut corect sa punem în competitie profesionistii cu restul lumii, câstigatorii ar fi fost decisi dinainte”, a spus Adina Valean, mentionând ca acest concurs „ e destinat blog-erilor, forumistilor, utilizatorilor de internet fara blog, tuturor celor care nu au o experienta îndelungata în media clasica.”

Excursiile vor premia cele mai valoroase contributii,  mai multe detalii fiind oferite în pagina „Concurs” a www.EuroSpeak.ro (accesibila prin „Cauta”).

www.EuroSpeak.ro este o enciclopedie colaborativa (wiki) ce include deja peste 100 de pagini care explica dificilul limbaj diplomatic si institutional de la Bruxelles si Strasbourg. Conceptul si editarea site-ului se datoreaza Comanescu-Consultanta Media, iar grafica este realizata de Hambar 18.
 


Intră acum și în grupul de