Printul Paul si printesa Lia vor oferi un premiu la Concursul International de Canto “Joseph Schmidt”


Intră acum și în grupul de

Cu un decalaj de trei luni, în perioada 3-10 octombrie va avea loc la Suceava a doua editie a Concursului international de canto “Joseph Schmidt”, unde 20 din cei 24 participanti înscrisi în competitie si-au confirmat deja prezenta. Acestia provin din Ucraina, Republica Moldova, Ungaria, SUA si România.  

Editia de anul acesta a concursului este organizata sub egida Asociatiei “Joseph Schmidt”, înfiintata în vara, care are parteneri CJ Suceava, Primaria municipiului Suceava, Directia pentru Cultura, Culte si Patrimoniul Cultural National, Radio Iasi si Colegiul de Arta “Ciprian Porumbescu”, colegiu care va gazdui concursul propriu-zis.  Competitia are un juriu “puternic”, a precizat directorul artistic al concursului, baritonul Andras Chiriliuc, presedinte de onoare fiind soprana, maestru de canto, Georgeta Stoleriu, presedinte – profesor univ. dr. la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti,  soprana Elena Botez, membri prestigiosi fiind Michael Macek, de la Opera din Viena, soprana Kathleen McCalla, SUA, Dumitru Gheorghiu, regizor al Operei Nationale din Timisoara.

Deschiderea oficiala a concursului va avea loc pe 4 octombrie, ora 16:00, la Colegiul de Arta, prilej cu care se va desfasura si tragerea la sorti a intrarii candidatilor în concurs, urmând ca de la ora 17:00 sa aiba loc prima etapa, eliminatorie. Pe 5 octombrie, la ora 17:00, este programat Colocviul “Joseph Schmidt”, moderat de Aurel Bruma de la Radio Iasi, membru fondator al fundatiei cu acelasi nume, colocviu pe care acesta îl considera “un mod de a-l reda lumii pe unul din cei mai mari artisti”.  

Semifinala concursului va avea loc pe 6 octombrie, de la ora 15:00, tot la Colegiul de Arta, unde concurentii vor primi note, iar în finala vor intra doar 8 dintre concurenti, care trebuie sa aiba nota minima 8.

Gala Laureatilor va avea loc pe 9 octombrie, în sala mare a Garii Burdujeni. Vor fi acordate mai multe premii: Marele Premiu, în valoare de  3000 de euro, premiul I de 2500 euro, premiul II de 2000 euro, premiul III de 1000 de euro. Organizatorii au precizat ca, un premiu de 2500 de euro va fi acordat de Printul Paul si printesa Lia ai României, invitati speciali la acest eveniment.


Intră acum și în grupul de