A mai crescut „zestrea” bibliotecilor scolare


Intră acum și în grupul de

1,2 milioane de lei este suma pe care Guvernul a alocat-o bibliotecilor din judetul Suceava prin programul „Dotarea bibliotecilor scolare si a bibliotecilor  Caselor Corpului Didactic cu carti si materiale didactice”. Purtatorul de cuvânt al Inspectoratului Scolar Judetean Suceava, Laurenta Hacman, a spus ca un ordin emis în luna martie a acestui an prevedea alocarea a 1.000 lei pe unitate de învatamânt si alti 8 lei pe elev pentru fondul de carte al bibliotecii din scoala.

În ceea ce priveste suma alocata Casei Corpului Didactic, Laurenta Hacman a precizat ca aceasta este de 1.300 lei. Fondul de carte din 10 licee sucevene s-a îmbogatit si printr-o donatie de 6.320 de volume din colectia „Literatura” , editata de Cotidianul, în urma unui protocol cu Ministerul Educatiei.  

Laurenta Hacman a precizat ca scoli precum Centrul de studii „Stefan cel Mare si Sfânt”, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”, Colegiile nationale „Mihai Eminescu”, „Stefan cel Mare”, „Petru Rares”, Colegiile tehnice „Petru Musat”, „Samuil Isopescul”, „Al.I.Cuza”, Colegiul Alimentar vor primi câte 632 carti din aceasta colectie.  
Nu în ultimul rând, purtatorul de cuvânt a amintit ca unitatile de învatamânt din judetul Suceava si-au realizat achizitii si dotari prin programul educational initiat de ISJ Suceava „O carte pentru scoala mea”.   


Intră acum și în grupul de