Temperatura resimțită marți dimineața la Poiana Stampei:-34 de grade Celsius. La Suceava, -18 grade Celsius și -15 grade Celsius la Rădăuți.


Intră acum și în grupul de

Temperatura resimțită marți dimineața la ora 7:00 în județul Suceava era de la -34 de grade Celsius la Poiana Stampei, la -15  grade Celsius la Rădăuți și -18  grade Celsius la Suceava.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, la aceeași oră, temperaturile măsurate erau de -17 grade Celsius la Poiana Stampei și de -15 grade a Suceava și -15 grade la Rădăuți.

Județul Suceava se află sub cod portocaliu de frig persistent până în data de 1 martie.

Meteorologii menționează că temperaturile vor coborî până la -22 de grade Celsius, dar că rafalele vântului vor accentua senzația de frig.

Autoritățile sucevene sunt în alertă în perioada de cod portocaliu de ger, iar patrule ale ISU și Inspectoratului Județean de Jandarmi urmează să identifice persoanele fără adăpost și să le transporte în locații în care vor fi în siguranță.

De menționat este că un bărbat din Straja a murit din cauza frigului.

Reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne recomandă cetățenilor să evite petrecerea unui timp îndelungat la temperaturi scăzute, mai ales în cazul persoanelor care suferă de diverse afecțiuni, să poarte îmbrăcăminte și încălțăminte adecvate, iar orice situație de risc să fie sesizată la numărul unic de urgență 112.

Celor care pornesc la drum li se recomandă să aibă autoturismele echipate de iarnă, să se deplaseze cu viteză redusă, să păstreze distanța de siguranță între autovehicule și să folosească frâna de motor. De asemenea, înainte de a porni la drum, se recomandă verificarea funcționării instalației de încălzire, precum și existența unei cantități suficiente de combustibil.

 


Intră acum și în grupul de