Burse europene pentru elevii din zonele defavorizate


Intră acum și în grupul de

Eurodeputatul socialist Catalin Nechifor a declarat ca va sustine proiectul propus miercuri, de Organizatia de tineret a PD-L Suceava privind instituirea burselor europene pentru elevii din zonele defavorizate. Nechifor a încurajat, totodata, tinerii democrat-liberali ca, de fiecare data când doresc sa-i adreseze o solicitare, sa-l contacteze pe adresa de e-mail, care este publicata pe site-ul Parlamentului European.

Potrivit unui comunicat al TDL Suceava, aceasta organizatie îi propune eurodeputatului Caltalin Nechifor, membru al Comisiei de bugete a Parlamentului European, sa sustina în PE un proiect al PD-L privind instituirea unor burse europene pentru elevii din zonele defavorizate economic si regiunile muntoase sau izolate.  Acesti copii au cele mai mici sanse din UE de a încheia un studiu universitar sau de a dobândi o profesie calificata, sustine TDL Suceava, care subliniaza ca în Europa, 19 milioane de copii si tineri sunt supusi riscului saraciei, iar sase milioane abandoneaza învatamântul liceal în fiecare an.

Totodata, în România, tinerii din mediul rural si cei din regiunile muntoase sau izolate au, conform unui studiu Eurobarometru, sanse de cinci la suta de a efectua studii universitare.

Potrivit proiectului PD-L, la calcularea burselor ar trebui sa se ia în calcul criteriul de convergenta care presupune ca regiunile cele mai sarace din Europa sa fie eligibile, iar regiunile din România se afla printre cele mai sarace 15 regiuni europene. TDL Suceava mentioneaza ca împreuna cu europarlamentarul Monica Iacob-Ridzi, va initia un proiect pilot în cadrul adoptarii bugetului UE din acest an si spera ca atât Comisia, cât si Consiliul UE sa sprijine acest proiect. 


Intră acum și în grupul de