Fotbal, Cupa Romaniei : Gata de lupta cu granzii Ligii I!


Intră acum și în grupul de

Cetatea Suceava s-a calificat în 16-imile Cupei României

Cetatea Suceava – FC Botosani    1 – 0 (0 – 0)
Încurajati de mai bine de 4000 de spectatori, dornici sa asiste din nou la un derbi al orgoliilor, fotbalistii Cetatii Suceava i-au învins aseara pe omologii de la FC Botosani, cu scorul de 1-0, si s-au calificat în saisprezecimile Cupei României, prilej cu care vor înfrunta o grupare din Liga 1. Fara sa straluceasca deloc, echipa antrenata de Marian Pana a aplicat partitura obisnuita în meciurile de pe teren, rolul de dirijor revenindu-i lui Ionel Celpan. Decarul „galben-albastrilor” a fost cel care a înscris golul victoriei si al calificarii, în minutul 61, printr-o executie de mare finete.
Urmarit si de primarii Sucevei si Botosaniului, Ion Lungu, respectiv Catalin Flutur, meciul a avut un final tensionat, în care antrenorul Marian Pana a fost trimis în tribuna.

Meciul a început în forta si, dupa numai 6 minute, Celpan a executat bine o lovitura libera însa niciun coechipier nu a reusit sa devieze mingea în plasa portii botosanene. Oaspetii nu au aratat mai nimic în prima jumatate de ora, în care tot Celpan a fost aproape de gol. În minutele 26, 30 si 32, coordonatorul de joc al sucevenilor a avut câteva oportunitati bune de a marca însa loviturile libere executate de el, fie au trecut pe lânga poarta, fie au fost o prada usoara pentru goalkeeper-ul echipei adverse.

Abia în minutul 33, FC Botosani a avut prima mare ocazie de gol, când Simao Ayres a scapat în pozitie de unu contra unu cu Rohetki, dar s-a împiedicat de minge chiar în momentul sutului. Prima repriza s-a încheiat cu sutul lui Cojenel, de la aproximativ 35 de metri. Portarul Chereches a scapat mingea în prima faza, dar a revenit si a retinut-o din fata lui Milorad Bukvic. La pauza, 0-0.
În actul secund, tot fotbalistii lui Marian Pana au fost aproape de a deschide tabela. În  minutul 56, sârbul Bukvic a reluat cu capul spre poarta botosanenilor, dar Papp a intervenit si a respins mingea la un pas de linia portii.

La un minut dupa ce trecuse o ora de joc, Ionel Celpan îsi trece numele pe lista marcatorilor cu o reusita superba. Mijlocasul Cetatii a preluat mingea si a sutat-o direct în vinclul portii celor de la FC Botosani. La 1-0, Cetatea Suceava a facut pasul înapoi, aparându-si avantajul fragil. De remarcat si faptul ca Mihai Gurita  a jucat în fata defensivei. Oaspetii au atacat în valuri si finalul de meci a fost unul foarte tensionat. În minutul 77, nou-intratul Ghiceanu putea sa egaleze, dar Rohetki a avut o interventie decisiva. Cu 10 minute înainte de finalul meciului, Marian Pana a fost trimis în tribuna de centralul întâlnirii, tehnicianul sucevean riscând cel putin o etapa de suspendare.

Fluierul de final al partidei i-a gasit pe cei 4000 de spectatori în picioare strigând „Suceava, Suceava!”, la fel ca în vremurile bune de pe Areni.
Pe 15 octombrie, Cetatea va juca pe teren propriu împotriva unei formatii din Liga 1, lucru care nu s-a mai întâmplat de trei ani, de la partida cu Sportul Studentesc, când echipa locala de fotbal a învins „gasca nebuna” din Regie.

Cetatea Suceava – FC Botosani    1 – 0 (0 – 0)
A marcat: Celpan (61)
Cetatea Suceava: Rohetki – Cotolan, Bernard, Ungureanu (Streinu, 39, Martin, 46), Homneac – Buhusi, Onciu, Celpan (Pavel, 90), Cojenel – Gurita, Bukvic. Antrenor: Marian Pana.
FC Botosani: Chereches – Such (Caragea, 84), Papp, Acsinte, Tincu, Nicodim, Vrabie, Keita, Pleniceanu (Ghiceanu, 69), Simao, Kone. Antrenor: Leo Grozavu.

Iata rezultatele complete din faza a V-a a Cupei României:

Cetatea Suceava – FC Botosani               1 – 0
Stiinta Bacau – FCM Bacau                   0 – 2
Dunarea Galati – Delta Tulcea              2 – 0
Steaua II – CSM Ploiesti                      2 – 3
Tricolorul Breaza – Concordia Chiajna    2 – 1
Sportul Studentesc – Prefab Modelu      1 – 1,  7 – 6 dupa 11 metri
CF Predeal – Curtea de Arges               0 – 1
FC Drobeta – FCM Rm. Vâlcea              3 – 4
Minerul Matasari – Minerul Lupeni         1 – 3
CFR Timisoara – UTA Arad                   2 – 0
FCM Tg. Mures – Unirea Alba Iulia        2 – 1
CFR II Cluj – FC Bihor                         2 – 1
Simleul Silvaniei – U Cluj                     1 – 2


Intră acum și în grupul de