Handbal, Liga Nationala : Prea mici pentru podiumul Ligii Nationale


Intră acum și în grupul de

CS Universitatea Suceava – HCM Constanta    27-28 (12-11)

CS Universitatea Suceava înregistrat miercuri, a doua înfrângere consecutiva în Liga Nationala. Dupa ce au pierdut cu Stiinta Bacau, ieri,  „studentii” au fost învinsi pe teren propriu de vicecampioana sezonului trecut, HCM Constanta, scor 27-28, într-un meci contând pentru etapa a IV-a din Liga Nationala.
Cu un joc care a stralucit doar în prima repriza, fapt confirmat si de scorul înregistrat la pauza, 12-11, echipa antrenata de Petru Ghervan a ratat o sansa buna de obtine primul succes împotriva constantenilor. Din pacate, în repriza secunda, sucevenilor le-a lipsit prospetimea si tupeul la care putem adauga si ziua slaba prinsa de Cristian Adomnicai. Golgheterul echipei locale s-a transformat într-un campion al ratarilor.

Universitarii au început jocul în forta si dupa ce în minutul 5, erau condusi cu 3-2, revenit si au egalat la 5. La jumatatea primei reprize a zburdat pe teren, lasând impresia ca poate învinge pe HCM Constanta. În minutul, Bibirig se înalta si marcheaza în stilu-i caracteristic, ducându-si avantaj echipa, scor 8-7.

Combinatiile merg foarte bine si oaspetii sufera vizibil. Abia în minutul 16, extrema nationalei României, Laurentiu Toma, component de baza al constantenilor, a reusit sa marcheze primul sau gol, egalând situatia de pe tabela de marcaj. Handbalistii lui Petru Ghervan continua sa joace bine si întra la vestiarea în avantaj, scor 12-11, Dospinescu fiind autorul ultimului gol al primei reprize.

Actul secund începe bine pentru ai nostri, care, în minutul 35, conduc cu 14-13. Este momentul în care Adomnicai rateaza doua ocazii si, într-un interval de numai trei minute, oaspetii îsi revin si înscriu patru goluri, scor 14-17. Vicecampionii par sa se fi trezit si joaca din ce în ce mai bine în vreme ce sucevenii sunt apatici. Singurul care mai sclipeste în jocul universitarilor este Cristi Bursuc. În minutul 42, CSU este condusa cu 19-15. Publicul simte ca jucatorii au nevoie de sustinere si nu ezita sa-i încurajeze. Urmeaza 6 goluri consecutive si în minutul 48, Constanta se vede din nou condusa, scor 21-20.

Pralea, care a aparat tot meciul, a fost într-o zi buna însa nu a putut face minuni. Pe fondul unui arbitraj demn de un meci din deplasare (brigada Din/Dinu a întrerupt numeroase atacuri ale gazdelor pentru a se sterge podeaua), echipa de la malul marii a revenit pe tabela de marcaj si s-a distantat chiar la trei goluri, scor 23-26. Cu cinci minute înainte de final (24-28), sucevenii îsi si înscriu de trei ori. Insuficient însa pentru a obtine macar o remiza.
O înfrângere amara pentru elevii lui Petru Ghervan care nu putut profita de pasa proasta prin care trece HCM Constanta. CS Universitatea paraseste podiumul Ligii Nationale si ajunge pe locul 6. Suntem înca prea mici! (Cristian Marcu)

Rezultatele complete ale etapei a IV-a:

CS Universitatea Suceava  – HCM Constnata        27-28
CS H&V Pitesti – U Transilvania Cluj                    24-24
Minaur Baia Mare – HC Odorhei                          24-28
CSM D&C Oradea – CSM Medgidia                      25-27
Dinamo Baumit Bucuresti – Poli Timisoara           31-31
Stiinta Bacau – Energia Lignitul Pandurii Tg.         25-23
UCM Resita – Steaua MFA Bucuresti

 
Etapa viitoare (sâmbata, 27 septembrie 2008)
Energia Lignitul Pandurii Tg. Jiu – CS Universitatea Suceava
Poli Izometal Timisoara – Stiinta Bacau
Steaua MFA Bucuresti – Dinamo Baumit Bucuresti
CSM Medgidia – UCM Resita
HC Odorhei – CSM D&C Oradea
U Transilvania Cluj – Minaur Baia Mare
HCM Constanta – CS H&V Pitesti
 


Intră acum și în grupul de