Acces interzis pe stadion, pentru trei suporteri ai „Cetatii”


Intră acum și în grupul de

Un suporter al Cetatii Suceava a fost amendat dupa ce a aprins o torta la meciul de miercuri dupa-amiaza, pe stadionul Areni dintre Cetatea Suceava – FC Botosani, iar alti trei au fost amendati pentru ca au fost recalcitranti si li s-a interzis accesul la meciuri timp de 6 luni.
Astfel, miercuri, în jurul orelor 18.00, în timpul desfasurarii meciului de fotbal, din cadrul Cupei României între echipele FC Cetatea Suceava si FC Botosani, o persoana aflata la peluza I a stadionului Areni, în cadrul galeriei sucevene, a aprins o torta pe care a ridicat-o deasupra capului si ulterior a aruncat-o între suporterii din jur. Jandarmii si politistii comunitari au intervenit, au stins torta si l-au identificat pe faptuitor, constatând ca acesta este P. Vasile, în vârsta de 21 de ani, din municipiul Suceava.

Purtatorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Suceava, capitanul Bogdan Cornaci, a precizat joi ca suporterului i-au fost întocmite actele premergatoare pentru savârsirea infractiunii de folosire în incinta arenei sportive a obiectelor artizanale si de distractie, pe baza de amestecuri pirotehnice din clasele II-IV, T1,T2, fapta prevazuta de legea 4/2008 privind prevenirea si combaterea violentei, cu ocazia competitiilor si a jocurilor sportive.

Capitanul Cornaci a mentionat ca, în cadrul aceluiasi meci de fotbal, deoarece au manifestat ostilitate la adresa personalului de ordine, alti trei suporteri, V. Gabriel, în vârsta de 23 de ani, G. Bogdan, în vârsta de 21 de ani si N. Andrei, în vârsta de 21 de ani, domiciliati în municipiul Suceava, au fost sanctionati contraventional cu amenda de 700 de lei fiecare.
Purtatorul de cuvânt al IJJ Suceava a mai precizat ca, în conformitate cu prevederile legii nr. 4/2008, în cazul acestora a fost aplicata si sanctiunea contraventionala complementara de interzicere a accesului la meciurile de fotbal pe o perioada de 6 luni, iar numele lor au fost introduse în baza de date a Jandarmeriei Române.


Intră acum și în grupul de