In asteptarea vaccinului antigripal


Intră acum și în grupul de

Sucevenii sunt sfatuiti sa se vaccineze împotriva gripei. Recomandarea medicilor este cu atât mai importanta cu cât în tara noastra au patruns trei noi tulpini de virusi, una dintre ele fiind însa complet noua. E vorba de virusul H3N2, izolat în Australia, la care nu avem imunitate. Acesta a fost descoperit anul trecut si la noi in tara, existând însa doar câteva persoane afectate. Tulpina acestui virus este inclusa în vaccinul antigripal distribuit în campania de imunizare care începe pe 1 octombrie.

Seful Autoritatii de Sanatate Publica Suceava, Alexandru Lazareanu, a declarat joi, ca s-au solicitat Ministerului Sanatatii dozele de vaccin necesare si ca institutia asteapta sa fie anuntata când sa mearga sa le ridice.  
 
Autoritatea de Sanatate Publica Suceava va declansa saptamâna viitoare campania de vaccinare antigripala a populatiei, ce este gratuita si se adreseaza persoanelor ce prezinta risc de îmbolnavire. Campania se va derula în mai multe etape si vizeaza adultii cu afectiuni cronice pulmonare sau cardiovasculare, adultii si copii din institutii de ocrotire sociala si personalului medical, salariatilor institutiilor de ocrotire, membrilor de familie ai acestora, dar si persoanelor în vârsta de 65 ani si peste si adultii dispensarizati pentru boli metabolice cronice (inclusiv diabetul zaharat), disfunctii renale.

ASP Suceava  recomanda persoanelor care nu fac parte din grupele de risc, ce fac obiectul campaniei de vaccinare antigripala gratuita, sa îsi achizitioneze vaccinul antigripal din farmacii.

Costul unui asemenea vaccin este de aproximativ 30 lei.

 


Intră acum și în grupul de