Prodan exclude colaborarea cu PD-L


Intră acum și în grupul de

       Senatorul PNL de Suceava, Tiberiu Prodan, a dezvaluit presei ca mai bine de jumatate din parlamentarii actuali ai PNL sunt dispusi sa colaboreze cu PSD în vederea formarii viitorului Guvern, rezultat ca urmare a alegerilor generale din toamna acestui an. El a spus într-o conferinta de presa ca din numarul total de deputati si senatori liberali, aproximativ 25 % ar merge „pe o mâna cu PD-L” pentru a forma viitorul Guvern. Restul de 25 % doresc sa se clarifice apele la toamna, dupa care „sa vedem daca avem suficiente nuci spre a face un cozonac bun!”. ­

Fostul lider judetean al PNL Suceava, care a obtinut la alegerile locale din primavara ceva mai bine de 25.000 de voturi când a candidat la functia de presedinte al Consiliului Judetean Suceava, sustine ca cei care doresc o alianta cu PD-L „fac o mare greseala”. „Nici eu si nici deputatul Mihai Sandu- Capra nu dorim o alianta cu PD-L. Din discutiile pe care le-am avut, multora dintre colegi li se pare mai confortabila colaborarea viitoare cu PSD”, a explicat senatorul sucevean. Din punctul sau de vedere, colaborarea dintre PSD si PNL ar putea avea mai multi sorti de izbânda, în conditiile în care pentru a merge în „aceeasi barca” cu PD-L, democrat-liberalii ar trebui „sa renunte la Theodor Stolojan”.

De altfel, national-liberalii sunt convinsi ca PD-L doar se va folosi de imaginea „lipita pe toate gardurile în toamna anului trecut si în primavara” pentru ca imediat dupa alegeri sa renunte la el.  Interesant este si faptul ca în ambele variante PNL sustin ca va trebui sa i se cedeze postul de prim-ministru.


Intră acum și în grupul de