„Olimpiada UNESCO – Tineret pentru Cultura”


Intră acum și în grupul de

Centrul Regional de Resurse pentru Organizatii Neguvernamentale Suceava (CenRes) deruleaza în perioada noiembrie 2007 – octombrie 2008 proiectul „Olimpiada UNESCO – Tineret pentru Cultura” finantat prin PHARE CBC 2005 în cadrul Programului de Vecinatate România – Ucraina 2004-2006.

Proiectul promoveaza sustinerea implicarii tinerilor supradotati din municipiul Suceava si orasul Cernauti în promovarea multiculturalitatii la nivelul celor doua comunitati transfrontaliere înfratite, prin organizarea la nivelul municipiului Suceava a unei Olimpiade sub auspiciile organizatiei mondiale UNESCO.

Parteneri în acest proiect sunt Centrul de Parteneriat Social Cernauti, Societatea Stiintifica CYGNUS Suceava si colaborator Centrul Bucovinean de Arta pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Românesti din Cernauti.

Beneficiarii proiectului sunt 40 de reprezentanti ai institutiilor publice locale, din cele doua comunitati si aproximativ 2500 de tineri din Suceava si Cernauti catre care vor fi diseminate informatii despre proiect.

În cadrul Olimpiadei UNESCO vor avea loc activitati de dezvoltare personala, cursuri si workshop-uri pe teme de educatie interculturala, istorie, literatura, arta, scriere de proiecte, expozitii de arta populara, vizite tematice la obiective istorice si culturale din judetul Suceava. 


Intră acum și în grupul de