Mopeduri si iar mopeduri!


Intră acum și în grupul de

Alte trei cazuri de mopedisti implicati în accidente de circulatie, la finele saptamânii trecute! Astfel, un barbat din localitatea suceveana Ostra a fost proiectat într-un parapet de beton de pe marginea drumului, în urma coliziunii cu un alt moped. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Politie Judetean Suceava, duminica, în jurul orelor 14.00, pe D.J. 177 A în interiorul localitatii Ostra, numitul A. PETRU de 48 ani localnic, în timp ce conducea mopedul marca „Viageo”, nu a adaptat viteza la conditiile unui drum cu denivelari, a pierdut controlul asupra directiei de mers si a intrat în coliziune fata-spate cu mopedul marca „Malagoti”, condus de catre A. COSTEL de 38 ani din aceeasi localitate, care circula în fata sa.

În urma coliziunii, numitul A. PETRU a fost proiectat în parapetul de beton de pe marginea din partea dreapta a drumului, dupa care a cazut în sant, rezultând vatamarea corporala usoara a acestuia ( 15-20 zile).

Numitul A. COSTEL a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, dupa care i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Numitul A. PETRU nu a fost testat cu etilotestul, întrucât a fost transportat la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Ambii conducatori de mopede purtau casca de protectie si posedau atestate de absolvire a cursurilor de legislatie rutiera.

Tot în cursul zilei de duminica, un minor din comuna Cornu Luncii a ajuns în stare grava la spital, dupa ce, datorita neatentiei si a drumului denivelat, a pierdut controlul mopedului pe care îl conducea si s-a rasturnat. Conform IPJ Suceava, duminica seara, în jurul orelor 19.20, pe D.C. Sasca Mare – Sinca, în interiorul localitatii Sasca Mare comuna Cornu Luncii, minorul L.M. de 15 ani din comuna Malini, în timp ce conducea mopedul marca „Piaggio”, datorita neatentiei în conducere si a drumului denivelat, a pierdut controlul asupra directiei de mers, rasturnându-se.

În urma accidentului a rezultat vatamarea corporala grava a conducatorului mopedului, care nu purta casca de protectie. Acesta nu a fost testat cu aparatul etilotest, întrucât a fost transportat la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.    

În cel de-al treilea accident rutier petrecut în week-end, a fost implicata o minora în vârsta de 13 ani,  din municipiul Suceava, care în timp ce traversa regulamentar, pe culoarea verde a semaforului, a fost surprinsa si accidentata de un moped. Potrivit IPJ Suceava, duminica seara în jurul orelor 21.40, pe strada Bulevardul George Enescu din municipiul Suceava, M. CONSTANTIN de 19 ani din comuna Stroiesti, în timp ce conducea mopedul marca „CPI GTR 50”, ajungând la trecerea de pietoni din zona complexului Mobila, a surprins si accidentat usor (10-12 zile) pe minora R.R. de 13 ani localnica, care se angajase în traversarea strazii pe trecerea de pietoni marcata si semnalizata corespunzator.

Conducatorul mopedului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, dupa care i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Acesta nu purta casca de protectie si nici nu poseda certificat care sa ateste absolvirea vreunui curs de legislatie rutiera.


Intră acum și în grupul de