Investitii la Universitatea „Stefan cel Mare”


Intră acum și în grupul de

Mai multe investitii, demarate în prezent la Universitatea “Stefan cel Mare” Suceava, urmeaza a fi încheiate, unele având termene de finalizare foarte scurte. Directorul general-economic al universitatii sucevene, Emil Nechifor, a precizat ca printre cele cu termen de finalizare în acest an se afla mansardarea si reabilitarea corpului H, care va avea spatii suplimentare de 300 mp, cu termen de finalizare de 3 luni si realizarea Cabanei de vânatoare de la Sipotel, unde îsi vor desfasura stagiile de practica studentii de la Silvicultura. Cabana va avea 16 camere cu câte doua locuri, sala de seminar, doua apartamente, bucatarie si sala de mese, termenul de finalizare fiind prevazut la 15 octombrie 2008.  

Dintre investitiile demarate, dar care nu vor fi încheiate în acest an, Emil Nechifor a mentionat Baza didactica de la Galanesti, Centrul de învatamânt de la Vatra Dornei, extinderea si modernizarea salii de sport, reabilitarea corpului A istoric al universitatii, sistematizarea pe verticala a campusului 1. Baza didactica de la Galanesti, unde au aparut “probleme legate de vicii de proiectare”,  este prevazuta cu camere de locuit, restaurant si 3 sali de conferinta, sperându-se ca problemele se vor remedia si va fi finalizata în luna aprilie a anului viitor.  

Centrul de învatamânt de la Vatra Dornei va cuprinde 2 sali de seminar, 18 camere cu câte 2 locuri, doua apartamente, o micro-cantina, si va fi folosit atât de studentii de la Facultatea de Educatie Fizica si Sport pentru practica de ski si de lotul de handbal, cât si de studentii de la Inginerie Alimentara si de la Geografie, pentru practica în industria laptelui, respectiv cea de la Parcul National Calimani. Lucrarile la acest centru au început în luna iulie, termenul fiind de 9 luni.

În ce priveste sala de sport a universitatii, lucrarile nu au demarat înca, deoarece Autoritatea de Sanatate Publica Suceava a respins proiectul, întrucât nu au fost prinse suficiente vestiare, termenul de finalizare fiind de 5 luni. Sala va avea ca anexa o constructie metalica.   

Directorul economic al universitatii sucevene a mai precizat ca reabilitarea corpului istoric al institutiei va începe în acest an, fiind prevazuta a se realiza pe parcursul a 2 ani, acelasi termen având si sistematizarea pe verticala a Campusului 1, care va consta în refacerea aleii pietonale si auto, a retelelor de utilitati. Acest proiect este în faza aprobarii studiului de fezabilitate, dar si a finantarii de catre MEdCT.

În ce priveste demararea investitiilor din cadrul Campusului 2, au fost organizate pâna acum 4 licitatii pentru PUZ si Studiul de prefezabilitate, nefiind selectat însa niciun proiectant. “S-a lansat o noua licitatie si s-au mai diminuat din conditiile de eligibilitate ca sa aiba acces mai multa lume. Celelalte 4 licitatii au fost respinse pentru ca nu avem experti tehnici la nivelul cerut de universitate”, a spus Emil Nechifor.  

Directorul general-economic al universitatii sucevene a mai aratat ca prin realizarea celui de-al doilea campus universitar, pe suprafata celor 30 de hectare primite de la Statiunea de Cercetari Agricole, se vor atinge standardele impuse în ce priveste spatiul alocat unui student.


Intră acum și în grupul de