Nici majorate, bursele studentilor tot nu acopera cheltuielile lunare


Intră acum și în grupul de

Desi Guvernul a decis cresterea burselor studentilor, din aceasta toamna, acestia spun ca majorarea nu este suficienta. Studentii de la Universitatea „Stefan cel Mare” Suceava spun ca se bucura de majorarea burselor, dar apreciaza ca suma este înca sub nivelul cheltuielilor lunare. „E bine ca s-au marit, dar s-au scumpit si utilitatile, pentru ca noi în asta masuram, platim cazare, mâncare, carti, haine si platim transportul în comun, transportul feroviar si în functie de asta vedem si noi cât de mult acopera bursa aceste cheltuieli”,  a declarat o bursiera a Facultatii de Litere si Stiinte ale Comunicarii a universitatii sucevene. 

Precizam ca studentii, masteranzii, doctoranzii, medicii aflati la specializare si cursantii din Republica Moldova si Ucraina, cei de origine etnica româna din afara granitelor tarii, cetatenii români cu domiciliul în strainatate, precum si cetatenii straini, bursieri ai statului român, care studiaza în institutii si unitati de învatamânt din România, vor primi, începând cu anul scolar/universitar 2008-2009, burse mai mari.
Astfel, studentii vor primi burse constând în echivalentul în lei al sumei de 65 de euro/luna. Masteranzii, medici aflati la specializare si cursantii aflati la stagii de specializare/perfectionare postuniversitara vor primi burse constând în echivalentul în lei al sumei de 75 de euro/luna, iar doctoranzii vor primi burse constând în echivalentul în lei al sumei de 85 de euro/luna.

Bursele acordate se suspenda în cazul repetentiei, pentru anul de învatamânt repetat, urmând ca acestea sa poata fi redobândite, în anul de învatamânt urmator, dupa promovarea anului repetat, cu conditia ca numarul anilor de bursa sa nu depaseasca durata ciclului academic. Pe perioada suspendarii bursei, studentii care repeta anul vor suporta cheltuielile de scolarizare.


Intră acum și în grupul de