Fostul presedinte al Parlamentului European vine in vizita la Suceava


Intră acum și în grupul de

 Socialistul Josep Borrell Fontelles, care a fost presedinte al Parlamentului European în perioada 2004-2007, va onora invitatia europarlamentarului PSD Catalin Nechifor si se va afla pentru doua zile la Suceava, unde va vizita mai multe zone ale judetului si se va întâlni cu social-democratii suceveni.  

Catalin Nechifor a declarat luni, într-o conferinta de presa, ca Josep Borrell, în calitate de presedinte al Comisiei pentru dezvoltare din Parlamentul European este bine sa cunoasca posibilitatile de dezvoltare dintr-una din cele mai sarace regiuni ale UE. Totodata, europarlamentarul sucevean a aratat ca Borrell va avea inclus în program si un tur al manastirilor din judetul Suceava, urmând ca apoi, împreuna, sa gaseasca formule prin care acestea sa fie sprijinite prin proiecte cu finantare europeana, pentru întretinere si restaurare. Fostul presedinte al PE ar putea avea si o întâlnire cu ÎPS Pimen Suceveanul, a precizat Nechifor.

Acesta a mai subliniat ca presedintele Comisiei pentru dezvoltare din Parlamentul European provine din Spania, tara care a stiut sa utilizeze cel mai bine fondurile structurale ale Uniunii Europene si ca este important sa fie preluata experienta Spaniei si în România, în vederea atragerii de fonduri europene pentru dezvoltare. Europarlamentarul socialist a mai adaugat ca exista posibilitatea încheierii unui parteneriat între o regiune spaniola si judetul Suceava, sau între localitati din Spania si localitati sucevene pentru a realiza proiecte europene comune si, în felul acesta, sucevenii sa beneficieze de asistenta tehnica pentru absorbtia fondurilor europene. ­
­


Intră acum și în grupul de