OJPC a aplicat 11 sanctiuni gradinitelor din judet


Intră acum și în grupul de

O.J.P.C. Suceava a efectuat un control privind respectarea prevederilor legale din domeniul protectiei consumatorilor în 15 gradinite cu program prelungit, particulare si de stat din Suceava, Vatra Dornei, Falticeni, Radauti, Câmpulung Moldovenesc si Gura Humorului, ocazie cu care au fost aplicate un numar de 11 sanctiuni.

Potrivit sefului OJPC Suceava, Elena Oanea, Gradinita cu program prelungit LICURICI Falticeni nu detine autorizatie legala de functionare eliberata de catre reprezentantii ASP, deoarece în salile de clasa se desfasoara activitati de învatamânt si tot în acest spatiu copiii dorm, nefiind asigurat cubajul de aer de 8 mc pentru fiecare prescolar în parte. Nici Gradinita cu program prelungit nr.3 Suceava nu are autorizatie sanitara de functionare, întrucât nu se respecta circuitele la blocul alimentar, iar salile de clasa, folosite si pe post de dormitoare sunt totodata si subdimensionate.

Gradinita cu program prelungit PRICHINDELUL Radauti nu are autorizatie, însa a facut dovada ca are depusa documentatia pentru vizare, o situatie similara fiind întâlnita si la Gradinita cu program prelungit nr.2 Câmpulung Moldovenesc.

În privinta asigurarii calitatii serviciilor prestate pentru asigurarea hranei copiilor, nereguli precum bucatarii nedotate corespunzator, pavimente deteriorate, nerespectarea circuitelor alimentelor si a veselei utilizate, transportarea mâncarii în conditii necorespunzatoare precum si servirea mesei în mai multe serii s-au depistat la Gradinitele cu program prelungit LICURICI, DUMBRAVA MINUNATA si PINOCCHIO, toate din Falticeni, Gradinita cu program prelungit MIHAI EMINESCU Suceava, Gradinita particulara MICUL PRINT si cea cu nr.6 din Suceava.  

„Avându-se în vedere aspectele sociale, precum si faptul ca parintii si-au înscris copiii la gradinitele neautorizate sau la care nu se respecta conditiile prevazute în normele legale în cunostinta de cauza, neavând alternative, OJPC Suceava nu a dispus masuri de închidere a acestor locatii”, a precizat Elena Oanea. 


Intră acum și în grupul de