Fotbal, Liga I : Rapidul lui Peseiro a ajuns ciuca batailor


Intră acum și în grupul de

Rapid Bucuresti – FC Arges    1 – 3

Ultima victorie a pitestenilor în Giulesti data din anul 2000. Iata ca, dupa opt ani în care rapidistii au facut legea în duelurile cu Argesul, acum a venit momentul ca elevii lui Ionut Badea sa-si ia revansa. Dulcea, Tames si Voiculet au pus ultimele picaturi care au umplut paharul rabdarii suflarii rapidiste. Înca o înfrângere, si în ce fel…

Desi se instalasera înca din primele minute ale partidei în jumatatea oaspetilor, rapidistii se vad condusi dupa o reusita superba a lui Dulcea. Kamara este gasit liber în careul visiniilor, deviaza cu calcâiul pentru Dulcea, iar atacantul pitestean îl executa pe Pardo. Suporterii Rapidului nu renunta si continua sa-si încurajeze favoritii. Trupa lui Peseiro ataca, dar cei care puncteaza pe tabela sunt tot argesenii. În minutul 25, Tames suteaza de la distanta, iar Pardo îsi arata limitele, scapând usor balonul în poarta. Liniste pe Giulesti. Pitestenii conduc cu 2-0, iar Peseiro este cu bagajele la usa. Asediu la poarta lui Bosneag.
Pitbull croseteaza defensiva Pitestiului si suteaza extraordinar din unghi. Gol. 1-2 si sperantele se aprind din nou pe banca rapidista.
Repriza secunda începe cu acelasi scenariu. Ionut Badea îsi aseaza bine propria defensiva, Spadacio si compania nereusind sa gaseasca bresa câstigatoare. Pe FC Arges o ajuta si arbitrii, care anuleaza un gol valabil al Rapidului. Putea fi egalitate, dar se da doar ofsaid.

Bozovici încearca si el cu un sut de la distanta, dar mingea nu atinge tinta. Timpul trece si Rapidul se îndreapta spre prelungirea seriei de rezultate nefavorabile. În acelasi timp, si tehnicianul portughez al visiniilor se apropie de finalul aventurii sale românesti. Bomba explodeaza pe linia Rapidului în minutul 82, atunci când nou-intratul Voiculet profita de iesirea hazardata a lui Pardo si îl lobeaza pe portarul rapidist.
Cineva trebuie sa arunce prosopul si altcineva trebuie sa-l readuca pe Coman între buturile giulestene.
Robert Dumitru pune capat celor nouazeci de minute si deschide, probabil, sedinta din interiorul clubului de sub podul Grant. Argesul pleaca victorioasa din Capitala si depaseste Rapidul în campionat. Dupa acest meci, oaspetii urca pe locul noua, cu 14 puncte acumulate, în timp ce elevii lui Peseiro cad pe locul 11, cu 13 puncte obtinute.

Au evoluat formatiile:

Rapid: Pardo – Vella (Adefemi, 63), M. Constantin, R. Fernandes, Bozovici – J.P.Andrade, Paulista – Pinto, Pitbull , Cesinha (Djalovic, 63) – Spadacio (Julio Cesar, 70). Antrenor: Jose Peseiro
FC Arges: Bosneag – M.Stan (Ghita, 79), Balasa, Lacusta, Bazzi – Cr.Tanase, V. Stan, Tames, Nastasie – Y.Kamara (Voiculet, 70), Dulcea (Ad. Iordache, 90+3). Antrenor: Ionut Badea.


Intră acum și în grupul de