Ford Romania a donat 100 000 de euro pentru victimele inundatiilor


Intră acum și în grupul de

Ford România s-a alaturat apelului umanitar lansat de Crucea Rosie Româna pentru ajutorarea victimelor inundatiilor din Moldova si Maramures, cu o donatie de 100 000 de euro.

Donatia facuta de Ford România a fost folosita pentru achizitionarea a 300 de frigidere, 300 de aragazuri si 300 de butelii pentru aragaz – conform propunerii înaintate catre Ford de echipa Crucii Rosii, pe baza evaluarilor efectuate în zonele afectate de inundatii.

Atât Crucea Rosie Româna, cât si Ford România au considerat oportun ca donatia sa fie utilizata într-un program de sustinere a familiilor cele mai afectate din zonele inundate, respectiv câte 50 de familii din fiecare judet. Ajutoarele vor fi trimise în cele 6 judete, începând de astazi.

„Consideram ca la ora actuala, nevoile umanitare de urgenta si imediate au fost acoperite sau se afla în curs de acoperire, prin urmare, eforturile noastre în zona vor fi orientate catre sprijinul pe termen mediu si refacere”- a declarat Directorul Departamentului de Management al Dezastrelor din cadrul Crucii Rosii Române, domnul Petre Trandafir.

Dionisio Campos, Presedintele Ford România, a declarat: „Foarte multe familii din România au fost grav afectate, în aceast vara, de inundatii. Ne bucuram ca donatia noastra va aduce putina alinare familiilor lovite de acest dezastru.”

Începând din 31 iulie 2008, Crucea Rosie Româna a lansat campania umanitara “Apel pentru victimele inundatiilor din Moldova si Maramures” . În acest sens, au fost deschise linii telefonice în reteaua Romtelecom: 0900 900 002 pentru donatii de 2 euro/apel (nu se percepe TVA) si în retelele Orange, Vodafone si Cosmote pentru donatii de 2 euro/sms. De asemenea, Crucea Rosie Româna a deschis doua conturi speciale la BRD – Agentia Piata Romana: Cont lei 12RO36BRDE410SV51618614100 si Cont Euro RO71BRDE410SV51618884100.

În data de 21 martie 2008, Ford Motor Company a devenit actionar majoritar al fostului centru de productie auto Automobile Craiova. Aceasta fabrica se alatura altor 7 uzine de asamblare, precum si celor 13 fabrici de productie de motoare, transmisii, turnare, forjare, matritare, piese si componente (incluzând companiile joint venture) din întreaga Europa.

Pentru detalii suplimentare, va rugam sa contactati:
Corneliu Dediu, email: [email protected]


Intră acum și în grupul de