Fotbal : Spectacol pe “Meazza”: Milan invinge Inter


Intră acum și în grupul de

“Derby della Madonnina” si-a respectat statutul, oferind tot ceea ce se astepta de la el. Milan s-a impus pentru ca a stiut sa profite de letargia Interului din prima parte si l-a câstigat pe Ronaldinho. De partea cealalta, Mourinho pierde primul meci de la venirea pe banca „nerazzurrilor”, dându-le apa la moara celor ce l-au contestat.
La o zi dupa ce la Milano s-a încheiat saptamâna modei, a venit timpul pentru o altfel de parada. Cea a vedetelor de pe “Meazza”.

Fotografii încearca sa prinda un loc cât mai bun, spectatorii sunt în delir. Milanul pare mai curajos, Interul se multumeste sa se închida. Si în tot acest timp, Maicon si Zanetti par niste pistoane, Kaka danseaza cu balonul la picior, Gattuso e la fel de determinat. Dar Ronaldinho? Unde e? Pare stingher, nu i se leaga nimic. Dar momentul lui nu sosise. E nevoie doar de o accelerare a lui Kaka si „Dintosul” se trezeste. Sut din prima, pe colt, Julio Cesar se arcuieste incredibil si respinge.
De partea cealalta, Interul asteapta aproape totul de la Ibrahimovici. Suedezul este bine închis, Abbiati iese de câteva ori curajos în fata lui, dar „Il Genio” gaseste culoarul pentru un sut sanatos. Goalkeeperul Milanului este la post, iar pe contra astfel nascuta, Kaka centreaza si Ronaldinho da cu capul cum nu a mai facut-o în întreaga sa cariera. 1-0 si arena erupe.

Acesta a fost momentul lui Ronaldinho. Brazilianul îl simte si inventeaza un dans pentru fanii „diavolului”. Precum o fiara ranita, campioana se arunca în atac, dar nu ameninta cu adevarat avantajul gazdelor. Iar Gattuso este la un pas sa se bata cu Ancelotti, care îi reprosase un fault facut într-o zona nepericuloasa. Arbitrul fluiera. Prima parte a paradei s-a încheiat.
Milan da senzatia în startul reprizei secunde ca va pastra initiativa. Nu e asa. Fortata si de schimbarile lui Mourinho, Cruz si Adriano în locul lui Materazzi si Mancini, echipa lui Ancelotti face pasul înapoi. Dar contrele ei sunt sageti otravite. Fara a-i speria pe interisti. Cambiasso inventeaza o pasa pentru Ibrahimovici, dar sutul suedezului nu prinde poarta. Adriano reuseste în cele din urma sa bage mingea în ate, dar îl faulteaza în saritura pe Maldini. Cei doi îsi strâng mâinile si-si zâmbesc strengareste. Rivalitate si fair-play în acelasi timp. Arbitrul vrea si el un rol în show si strica meciul, fluierând aproape orice si împartind “nerazzurrilor” cartonase cu nemiluita. Inclusiv rosu lui Burdisso si lui Materazzi, care era deja pe banca.

Mourinho risca tot, intra si Stankovici, iar sârbul prinde un voleu de zile mari, dar Abbiati este din nou la post. Milanul nu mai conteaza aproape deloc în ofensiva, desi are om în plus. Intra si Sevcenko, mai mult pentru public si pentru trecerea timpului. Finalul este intens. Adriano are doua sanse mari dar rateaza. Si arbitrul pune capat spectacolului. Concluzia? Se poarta rossonerro.


Intră acum și în grupul de