Localitatile cu primari PSD nu primesc suficiente fonduri de la CJ


Intră acum și în grupul de

Proiectul de repartizare a unor sume de bani în vederea echilibrarii bugetelor locale a fost adoptat, marti, cu votul consilierilor PD-L si PNL, cu un amendament prin care s-au suplimentat alocarile initiale de fonduri pentru municipiile Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc si orasul Siret. Consilierii judeteni PSD au cerut amânarea discutarii acestui proiect si reanalizarea sumelor alocate diferitelor localitati, aratând ca localitatile cu primari PSD primesc sume de trei ori mai mici decât cele cu primari PD-L. Ei au solicitat ca sumele sa fie repartizate proportional si au constatat ca unele comune afectate de inundatii cu primari PSD si care au nevoie de fonduri, primesc mai putini bani decât comune conduse de primari PD-L.

Cresterea gradului de încasare a impozitului pe venit în judetul Suceava a determinat o suplimentare cu 2,55 de milioane de lei a cotelor defalcate­ pentru echilibrarea bugetelor locale, dupa ce DGFP a revazut situatia financiara ca urmare a încasarilor din TVA, iar CJ Suceava a repartizat, marti, catre 69 de localitati sume de bani pentru sustinerea programelor de dezvoltare locala si a proiectelor de infrastructura.

Seful executivului judetean, Gheorghe Flutur, a aratat ca CJ Suceava distribuie de aceasta data o suma mica, de 2,5 milioane de lei si ca la repartizarea fondurilor s-a tinut cont de cererile localitatilor. El a reamintit ca în luna martie, numeroase localitati din judet au beneficiat de fonduri transmise direct de Guvern bugetelor locale si a subliniat ca, în urma rectificarii bugetare decise de Guvern, vor fi alocate noi fonduri localitatilor din judet.
 

 


Intră acum și în grupul de