Noi fonduri pentru reconstructia caselor calamitate


Intră acum și în grupul de

Datorita donatiilor primite în contul Consiliului Judetean Suceava, este posibila alocarea de noi sume de bani pentru reconstructia caselor în zonele calamitate din judet. Astfel, consilierii judeteni suceveni au aprobat, marti, repartizarea sumei de 540 000 de lei  pentru reconstructia a 18 case, din care noua în Todiresti, patru la Sucevita, trei la Ulma si câte una la Dornesti si Stroiesti.

CJ Suceava a mai alocat în luna august câte 50.000 de lei pentru 42 de familii ale caror case au fost distruse complet de inundatii.

Consilierii judeteni au mai alocat, la începutul lunii septembrie, suma de 560.000 de lei pentru acoperirea costurilor aferente transportului materialelor de constructie de la depozite pâna la destinatie, precum si contravaloarea materialelor marunte pentru înlaturarea efectelor calamitatilor din luna iulie.

În judetul Suceava, potrivit datelor comisiei de evaluare, urmeaza sa fie reconstruite 197 de case, din care 42 au fost distruse total de inundatii, iar alte 155 urmeaza sa fie demolate întrucât au fost grav avariate structural. Totodata, alte 59 de case vor fi consolidate, iar 2.105 case vor fi reparate.


Intră acum și în grupul de