CJ Suceava si Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor se asociaza pentru promovarea turismului religios


Intră acum și în grupul de

În vederea promovarii proiectului turistic „Turism religios în Bucovina”, Consiliul Judetean Suceava a aprobat, marti, asocierea cu Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor si cu mai multe localitati unde se afla monumente istorice.

 Presedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat ca, în general, când se vorbeste de judetul Suceava ca destinatie turistica, se face referire la Bucovina turistica care si-a capatat renumele de tinut al manastirilor pictate, deoarece dispune de o retea densa de asezari bisericesti din secolele XV-XVII, pictate cu fresce atât în interior, cât si în exterior. Dintre acestea, Flutur a amintit de Voronet, Manastirea Humorului, Moldovita, Arbore, Patrauti, Probota si Biserica Sf. Gheorghe.

Gheorghe Flutur a subliniat ca, statistic, tururile de manastiri au o pondere însemnata în ceea ce priveste turismul practicat în judet, iar indicatorul de 2,2 nopti de cazare de sejur pe turist este total nemultumitor pentru Bucovina. El considera ca prin asocierea CJ Suceava cu Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor si cu consilii locale din judet se va permite promovarea turismului religios, alaturi de alte forme de turism, cum ar fi cel rural sau balnear, ceea ce va conduce la dezvoltarea economica a comunitatilor locale.

Proiectul „Turism religios în Bucovina” va fi lansat în cadrul Forumului Regional de Investitii care se va desfasura la mijlocul lunii octombrie, la Centrul Economic Bucovina din Suceava.


Intră acum și în grupul de