Grupa H : BATE Borisov a produs surpriza serii


Intră acum și în grupul de

Etapa a doua a Ligii Campionilor a programat doua partide care, la prima vedere, pareau cu rezultatele dinainte stiute. Dar s-au dovedit meciuri extrem de echilibrate. Realul s-a deplasat în Rusia, la Zenit, în timp ce Juventus a mers la Borisov pentru întâlnirea cu BATE.

Zenit St. Petersburg– Real Madrid    1 – 2
Traversând o perioada extrem de buna, campionii Spaniei au sosit în Rusia doar cu gândul la cele trei puncte. Chiar daca în fata galacticilor stateau câstigatorii Cupei UEFA, elevii lui Schuster au pornit din pole-position partida. Minutul 4 al meciului a adus si primul gol al întâlnirii. Van der Vaart executa foarte bine o lovitura de colt, defensiva rusilor respinge în prima faza, balonul ajunge tot la mijlocasul olandez care centreaza în fata portii, acolo unde Thomas Hubocan îsi introduce balonul în proprie poarta.

1-0 pentru Real si Zenit parea o prada usoara. Spaniolii iau piciorul de pe acceleratie, iar gazdele reusesc sa restabileasca egalitatea. Sirl îl gaseste bine pe Arshavin pe partea stânga, vedeta rusilor centreaza perfect, iar Danny profita de eroarea lui Heinze si face 1-1, în minutul 25. Galacticii se vad pusi în situatia de a alerga din nou dupa reusita care sa-i aduca în avantaj. Ruud van Nisterlooy demonstreaza înca o data ca este un golgheter înnascut si înscrie dupa numai sase minute. Bucuria celor de la Zenit a durat prea putin. Repriza a doua nu a adus nimic notabil, iar madrilenii pleaca învingatori din Rusia si îsi întaresc pozitia de lider în Grupa F a Ligii Campionilor.

BATE Borisov  – Juventus Torino    2 – 2
Formatia eliminata sezonul trecut de Steaua în tururile preliminare al Ligii Campionilor, BATE Borisov, a fost, marti, la un pas de a provoca o surpriza uriasa: victoria contra marelui Juventus.
BATE începe extraordinar partida, iar în minutul 17, Krivet deschide scorul. Italienii nu îsi revin din soc si mai încaseaza un gol dupa alte sase minute, autor Stasevici. 2-0 si se parea ca Juventus se îndreapta spre o mare umilinta. Iaquinta nu a fost însa de acord cu un asemenea deznodamânt si a redus din handicap, pentru ca în ultimele momente ale primei reprize sa aduca pe calea normalului lucrurile de la Borisov si sa egaleze situatia la doi.

A doua repriza nu mai aduce modificari pe tabela desi au mai fost situatii bune pentru ambele formatii. Un punct mare obtinut de BATE, dar când ne gândim ca au avut doua goluri în fata putem spune ca bucuria obtinerii acestuia nu mai este la fel de mare. Astfel, Realul se instaleaza în postura de lider, cu sase puncte, „Batrâna Doamna” pe doi, cu patru puncte, iar podiumul este încheiat de catre bielorusi, cu un punct acumulat. Codasa grupei este Zenit, fara puncte în primele doua jocuri.


Intră acum și în grupul de