Fotbal, Liga Campionilor : Remiza sperantelor


Intră acum și în grupul de

Fiorentina – Steaua    0 – 0

Steaua a intrat cu un mare avantaj, marti seara, pe “Artemio Franchi” din Firenze. Capitanul Mirel Radoi, omul cu sapte vieti, a facut un efort titanic si a jucat, chiar din primul minut, cel de-al treilea meci al sau în Champions League. Lacatus a surprins în cele din urma în alcatuirea primului “unsprezece”. L-a sarit din schema pe brazilianul Arthuro, care nu a prins nici banca de rezerva, înlocuindu-l cu Bogdan Stancu, si l-a titularizat pe Radoi în centrul liniei de mijloc. Astfel, columbianul Toja a asteptat desfasurarea ostilitatilor de pe banca pentru a vedea daca “Fiara” apeleaza si la el. Iar tehnicianul nu l-a folosit pe mijlocas.

Stelistii încep foarte determinati meciul si, dupa sapte minute, Dayro Moreno rateaza întâlnirea decisiva cu balonul, dupa o centrare a lui Semedo. Imediat Mutu scapa pe partea stânga, dar suteaza peste poarta lui Zapata, cel care ieri a împlinit 30 de ani, chiar în ziua jocului. Goalkeeper ul ros-albastrilor este providential în minutul 10, atunci când respinge sutul lui Gilardino. Amfitrionii au mai multa luciditate, Gilardino si Mutu pun presiune pe fundasii stelisti, dar, la cealalta poarta, ros-albastrii rateaza o mare oportunitate de a debloca tabela, prin Semedo, care nu nimereste tinta din pozitie ideala.

Acelasi jucator lusitan sta la baza unei alte faze fierbinti la poarta lui Frey, dupa ce recupereaza o minge pe care o i-o serveste lui Nicolita, blocat de adversari în momentul sutului. Mutu are multe de demonstrat, suteaza mult, dar Zapata nu poate fi pacalit. Fiorentina sufera pe flancul drept al apararii, acolo unde Semedo mai scapa o data singur cu Frey, dar în loc sa caute coltul lung, stelistul prefera un sut cu exteriorul care se duce în plasa laterala.
Meciul are nerv, în dulcele stil clasic al Ligii Campionilor, dar prima repriza se încheie cu o remiza alba numai buna pentru ca cele doua echipe sa pregateasca la pauza planul câstigator.

Prandelli face prima mutare si îl înlocuieste pe Jorgensen cu Zauri, pentru a întari partea dreapta a apararii. Stelistii nu stau pe gânduri si se arunca în atac, dar Dayro este blocat în ultimul moment de aparatorii Fiorentinei. Niciuna dintre echipe nu reuseste sa îsi impuna punctul de vedere, chiar daca se alearga enorm, iar italienii simt si presiunea tribunelor, nemultumite de evenimentele ce se petrec pe teren. Cel mai nervos este însa Adrian Mutu, hartuit tot timpul de apararea ros-albastra. Chiar si într-o zi nefasta “Brilianutul” îsi trece totusi în cont o bara, dupa ce executa cu dreptul o lovitura libera de la 25 de metri. Tot el da emotii dupa o lovitura de cap ce se duce în plasa laterala.

Lacatus amesteca cartile în final si îl arunca în arena pe Szekely, în locul lui Stancu. Imediat, jocul ia foc. Semedo rateaza uluitor din opt metri, apoi, dupa câteva secunde Nicolita si Szekely au golul în picior. Replica italienii, dar, providential, Zapata iese din poarta si respinge din fata lui Gilardino. Italienii domina steril în ultimele momente, dar Steaua rezista si mai mult, poate da lovitura prin Kapetanos care este stopat de Frey. Ros-albastrii pleaca doar cu un mare punct de moral de la Firenze. Rezultatul de 1-1 înregistrat între Bayern si Lyon mentine pe Steaua în cursa calificarii în optimile Ligii Campionilor.

Au evoluat formatiile:

Steaua: Zapata – Ogararu, Ghionea, Goian, P. Marin – Radoi, Lovin – Nicolita, Dayro Moreno (Tiago, 87), Semedo (Kapetanos, 90) – Stancu (Szekely, 78). Antrenor: Marius Lacatus
Fiorentina: Frey – Jorgensen (Zauri, 46), Dainelli, Gamberini, Vargas – Santana, Almiron (Kuzmanovici, 72), Melo, Montolivo (Pazzini, 81) – Mutu, Gilardino. Antrenor: Cesare Prandelli


Intră acum și în grupul de