Cioban trimis dupa gratii pentru omor


Intră acum și în grupul de

Ciobanul din judetul Botosani, care a ucis în urma cu o luna un barbat ce lucra la aceeasi stâna din zona Dornelor, a fost trimis dupa gratii. Parchetul de pe lânga Tribunalul Suceava a anuntat miercuri, ca a dispus trimiterea în judecata în stare de arest preventiv a lui DUMITRU C., în vârsta de 37 de ani, din comuna Copalau, judetul Botosani, fara antecedente penale, pentru savârsirea infractiunii de omor.

Potrivit rechizitoriului, pe data de 31.08.2008, în intervalul orar 20:30 – 21:00, pe fondul unui conflict spontan, botosaneanul, „cu intentie a exercitat acte de violenta repetate, cu pumnii, picioarele si corpuri contondente asupra victimei Candrea Laurentie, cauzându-i leziuni care la scurt timp au dus la decesul acestuia”.

Botosaneanul era angajat cioban, din toamna anului 2007, la stâna lui Ianos Gheorghe Iulian, care de fapt a si anuntat crima, unde lucra si victima Candrea Laurentie. Ciobanul de ocupa de cresterea si pasunarea vitelor, iar victima prepara produsele din lapte. Amândoi înnoptau într-un bordei de la stâna, în apropierea locuintei proprietarului si obisnuiau sa consume bauturi alcoolice.

Potrivit Parchetului, ciobanul a avut o atitudine sincera, de recunoastere si regret a faptei comise, precizând ca a comis fapta pe fondul nenumaratelor conflicte avute cu victima. Daca initial Parchetul de pe lânga Tribunalul Suceava a dispus retinerea botosaneanului pentru o perioada de 24 de ore, ulterior a fost luata masura arestarii preventive pentru 29 de zile. Pedeapsa prevazuta de lege pentru infractiunea retinuta ca fiind savârsita de inculpat este închisoare de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi.


Intră acum și în grupul de