Grupul Scolar „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului a devenit colegiu


Intră acum și în grupul de

Odata cu schimbarea titulaturii din grup scolar în colegiu, Colegiul “Alexandru cel Bun”  din Gura Humorului organizeaza pentru zilele de 2 si 3 octombrie  2008 mai multe manifestari sub titulatura -Zilele Colegiului ”Alexandru cel Bun”. La acest eveniment participa pe lânga elevii si cadrele didactice din scoala, invitati din numeroase institutii partenere din localitate si din judet.

Unitatea de învatamânt anunta ca au sosit la Gura Humorului doua delegatii de elevi si profesori de la scolile din localitatile Szamotuly (Polonia) si din Leova (Republica Moldova), scoli cu care Colegiul se afla în relatii de parteneriat.

În programul manifestarilor  este inclusa festivitatea de deschidere, vizitarea scolii, în special a obiectivelor reabilitate prin  programul PHARE 2004-2006 si prin fonduri alocate de la Ministerul Educatiei Cercetarii si Tineretului,  lansarea ultimei carti a prof. Daniel Hrenciuc- „ Un destin pentru istorie: polonezii în Bucovina (1774-2008)”,  lectii de tip atelier, momente artistice (recital al coralei Primavera a asociatiei umanitare FAM, cântece si datini poloneze, folclor din Bucovina).

Invitatii din Polonia se vor întâlni cu acest prilej cu elevii de etnie polona care studiaza la Colegiul „Alexandru cel Bun”.


Intră acum și în grupul de