Cabinetele medicale ce nu au fost imbunatatite risca sa fie inchise


Intră acum și în grupul de

Conducerea Autoritatii de Sanatate Publica Suceava atrage atentia proprietarilor cabinetelor medicale din judet (fostele dispensare), fie ca este vorba de primarii sau de medici, ca pâna pe data de 10 noiembrie sa îmbunatateasca starea igienico-sanitara a acestora, astfel încât sa poata fi posibila autorizarea lor.  

Seful ASP Suceava, Alexandru Lazareanu, a anuntat miercuri, ca dupa data de 10 noiembrie va cere Inspectiei Sanitare de Stat sa le verifice si sa le închida pe cele necorespunzatoare, chiar daca aceasta se va întâmpla în plina campanie electorala. “Îmi asum responsabilitatea de a închide si a demonstra populatiei ca autoritatile locale nu se implica. Nu se poate sa cer oricarui butic sa aiba conditii igienico-sanitare corespunzatoare, iar cabinetele medicale sa arate deplorabil. Atrag atentia ca nu ma intereseaza culoarea politica a primarilor sau medicilor, ci starea de igiena a cabinetelor si a cladirilor”, a afirmat dr. Lazareanu.

Directorul ASP spune ca majoritatea spatiilor în care functioneaza cabinetele medicilor de familie din judet sunt în proprietatea consiliilor locale, iar conform legislatiei în vigoare, proprietarii trebuie sa se îngrijeasca de starea fizica a cladirilor.

“Atrag atentia în primul rând autoritatilor locale care s-au manifestat deja ca nu se vor implica în rezolvarea acestei probleme, cele de la Stroiesti, Fântânele, Brodina si Moldovita. Stiu conditiile de acolo si am discutat cu medicii respectivi, care au spus ca nu li se da voie sa investeasca si nici nu li se vând spatiile”, a spus seful ASP Suceava.

În judetul Suceava exista 288 de medici de familie. Alexandru Lazareanu a aratat ca aceste cabinete detin autorizatii, dar cu planuri de conformare ce au fost prelungite în timp, însa spatiile s-au degradat si necesita îmbunatatiri pentru a functiona corespunzator.


Intră acum și în grupul de