CJ Suceava vrea sa faca un imprumut pentru modernizarea pistei Aeroportului Suceava


Intră acum și în grupul de

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat joi, ca a purtat, în ultima perioada, discutii cu trei mari potentiali investitori în modernizarea Aeroportului „Stefan cel Mare” Suceava, respectiv firma americana AMNYC, firma chineza Golden Way, care a investit în aeroportul din Beijing, precum si firma germana K+P, care a realizat al doilea terminal al aeroportului din München.

Flutur sustine ca în ceea ce priveste dezvoltarea Aeroportului Suceava, este necesara „o foaie de parcurs” foarte stricta. El a aratat ca  în acest sens a fost realizat „un studiu larg”, dar nu un master-plan, precizând ca firma bucuresteana IPTANA urmeaza sa ofere în curând un proiect tehnic de dezvoltare a acestui aeroport.

Seful administratiei judetene sucevene a apreciat ca în primavara anului 2009 ar putea fi finalizat un master-plan din care sa rezulte planurile tehnice, de securitate si de conformitate cu reglementarile internationale din domeniul aviatiei civile si care sa propuna variante diferite de realizare, cu costurile aferente, urmând apoi executia propriu-zisa, dupa ce, în prealabil va fi operationala finantarea acestor investitii.

Flutur a mai aratat ca,  în urma discutiilor din cadrul conducerii CJ Suceava, s-a stabilit ca, în paralel, sa fie facute demersuri pentru ca, împreuna cu CJ Botosani si primariile municipiilor Suceava si Botosani, sa fie obtinut un împrumut necesar modernizarii pistei.


Intră acum și în grupul de