Flutur e sceptic in privinta finalizarii lucrarilor de reabilitare prin SAMTID


Intră acum și în grupul de

Presedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat joi, ca este sceptic în ceea ce priveste finalizarea, la sfârsitul lunii octombrie, a lucrarilor de reabilitare a retelelor de apa si canal din orasele Falticeni, Siret, Gura Humorului, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc si Solca, prin programul SAMTID.

Daca în patru din cele sase orase sucevene, Falticeni, Gura Humorului, Solca si Vatra Dornei, nu sunt probleme, Flutur si-a exprimat nemultumirea privind modul de implementare a proiectului în Câmpulung Moldovenesc si Siret, apreciind ca termenul de finalizare a lucrarilor, 30 octombrie, nu va putea fi respectat în aceste doua localitati. „Sunt îngrijorat de aceasta situatie. Am temerea ca la Câmpulung Moldovenesc si Siret nu se vor încadra în termen”, a spus seful administratiei judetene sucevene, care a aratat ca întârzierile au fost determinate de constructor si de modul de coordonare a activitatii. El a exemplificat cu o situatie din Gura Humorului, unde orasul a ramas câteva zile fara apa potabila din cauza unei defectiuni care nu putea fi remediata pentru ca, dupa schimbarea firmei de constructii, noul constructor nu gasea conductele de apa.

Lucrarile prin programul SAMTID, de reabilitare a retelelor de apa si canal din sase orase sucevene trebuiau receptionate, potrivit prevederilor contractuale, în septembrie 2007, dar firma care a câstigat licitatia, Strabag AG, a obtinut o prelungire a contractului pâna la sfârsitul lunii octombrie 2008. Precizam ca valoarea totala a proiectului este de 10, 527 de milioane de euro.


Intră acum și în grupul de