Scrisori de multumire pentru actiunile jandarmilor din timpul inundatiilor din iulie


Intră acum și în grupul de

Pentru modul în care au actionat pentru limitatea si înlaturarea efectelor inundatiilor din luna iulie, un numar de 275 de cadre militare din cadrul Inspectoratului de jandarmi Judetean Suceava au primit scrisori de multumire adresate în nume personal de catre inspectorul general al Jandarmeriei Române. Inspectorul -sef al IJJ Suceava, colonelul Eugen Salar, a declarat ca, în luna septembrie, prin ordin al Ministrului Internelor si Reformei Administrative, pentru devotamentul, curajul si modul exemplar în care si-au îndeplinit misiunile, precum si pentru implicarea neconditionata în sprijinul acordat cetatenilor aflati în dificultate datorita inundatiilor ce au afectat judetul Suceava, un ofiter si trei subofiteri au fost felicitati si înaintati în gradul urmator, în mod exceptional.

Astfel, în gradul de locotenent colonel a fost înaintat mr. Hojmaniuc Ioan, comandantul Detasamentului de Jandarmi Radauti; în gradul de plutonier adjutant – plt. maj. Teleaga Gheorghe Ciprian, din cadrul Grupei de Supraveghere si Interventie Vicovu de Sus; în gradul de plutonier major – plt. Pelin Toader, din cadrul Detasamentului de Jandarmi Mobil Suceava; în gradul de plutonier – sg.maj. Hauca Adrian, din cadrul Detasamentului de Jandarmi Mobil Suceava.

Colonelul Salar a precizat ca jandarmii mentionati s-au remarcat în special în misiunile desfasurate în localitatile Straja, Brodina, Ulma, Vicovu de Sus, Tibeni si Putna, participând alaturi de colegi la salvarea si evacuarea persoanelor si a bunurilor acestora. 


Intră acum și în grupul de