Doua case din Arbore, mistuite de flacari


Intră acum și în grupul de

Dupa ce au fost anuntati, miercuri, aproape de miezul noptii, de existenta unui incendiu, Garda de Interventie Solca împreuna cu Serviciul Voluntar si Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Arbore si Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Cacica au intervenit la ora 23:13 cu patru autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodariile lui Filaret L. si Ioan I., din comuna Arbore, str. Clitului. Focul s-a extins de la o locuinta la alta, cauza fiind un scurtcircuit electric.

La sosirea garzii de interventie, la gospodaria lui Filaret L., ardeau adapostul de animale si depozitul de furaje, bucataria de vara, acoperisul casei de locuit, construite din lemn si acoperite cu sindrila, iar la gospodaria lui Ioan I. ardea acoperisul unei magazii.

Incendiul a fost lichidat la ora 03.10.

Proprietarului Filaret L. i-au ars adapostul de animale, depozitul de furaje, bucataria de vara pe o suprafata de circa 130 mp, acoperisul casei de locuit pe o suprafata de circa 120 mp, 2,5 tone de fân si 6 mc lemn foc.

Lui Ioan I. i-a ars acoperisul magaziei pe o suprafata de 30 mp si s-au degradat peretii casei de locuit pe o suprafata de circa 50 mp si 1,5 tone fân. Din primele cercetari, focul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric provocat de un conductor electric improvizat. Pompierii au salvat un cal, o casa de locuit si doua gospodarii învecinate, în valoare de cca 150.000 lei.

Din primele estimari, pagubele sunt de cca 35.000 lei.
               

 


Intră acum și în grupul de