Fotbal, Liga Campionilor : Campioana Romaniei demonstreaza ca victoria cu AS Roma n-a fost o intamplare !


Intră acum și în grupul de

CFR Cluj – Chelsea Londra    0 – 0

CFR Cluj a terminat la egalitate partida cu Chelsea, dar echipa lui Trombetta ar fi putut da lovitura pe final, când Trica a ratat cea mai mare ocazie a meciului, sutul sau lovind bara.
Serenitate si bere. Asa s-ar putea caracteriza suporterii londonezi înainte de meciul cu CFR. Pe aceleasi fete se putea citi doar uimire si nervozitate dupa 90 de minute de joc. Clujul a uluit prin daruire, prin fotbalul prestat. Daca Roma si-a plecat capul în fata elevilor lui Trombetta, iar victoria CFR-ului a semanat cu un miracol pentru fotbalul românesc, egalul în fata lui Chelsea a venit ca o confirmare a faptului ca România conteaza. Nu usturoiul, nu Dracula, niciun mit si nicio superstitie, fotbal curat si placut ochiului.

Chelsea a venit la Cluj, în inima Transilvaniei, pentru a face poze cu vampirii si a plecat speriata de o echipa anonima. E o lectie. Prima. Cu gândul la meciurile din sezonul trecut, Kone a trimis primul semnal spre poarta lui Cech, dar sutul sau din minutul 6 a trecut peste poarta. A venit rândul lui Trica sa ridice tribunele în aer peste alte sase minute. În timp ce apararea si-a facut treaba perfect, cei doi au încercat pe cât posibil sa-i hartuiasca pe londonezi si au reusit. Jocul bun se vedea, dar cine mai crede azi în minuni? În minutul 39, Alex îl faulteaza pe Kone si vede primul cartonas galben al meciului, semn ca englezii se tem mai mult decât o arata, si Clujul prinde curaj. Dar vine finalul primei parti a jocului când parca suporterii ar fi vrut sa se mai joace putin.

Dupa iesirea de la cabine Chelsea încearca sa preia controlul asupra meciului. Câteva atacuri în forta ale elevilor lui Scolari sunt oprite brusc, în minutul 50, de o bomba a lui Muresan de la peste 30 de metri. Brazilianul simte amenintarea si îl scoate pe Drogba, iar în locul sau introduce un fundas. Un egal este convenabil pentru ambele parti, parea a spune Felipe. Trica încerca sa-l contrazica, iar sutul sau musca bara din dreapta lui Cech. Nedrept? Da. Ar fi meritat macar 20 de centimetri mai în dreapta. Dar, n-a fost sa fie. Finalul partidei s-a trait cu inima în gât. CFR-ul aproape sa dea lovitura, Chelsea oricând gata sa fure trei puncte necinstite. S-a terminat egal. Echitabil? Nu. Nesperat.
CFR: Stancioiu – Tony, Galiassi, Cadu, Pereira – Culio, Muresan, Dani, Dubarbier – Kone, Trica (Didi, 89). Antrenor: Felipe Scolari.

Chelsea: Cech – Bosingwa, Alex, Terry, Bridge – Obi Mikel, Kalou (Anelka, 50), Ballack, Lampard, Malouda (Di Santo, 74) – Drogba (Belletti, 58). Antrenor: Maurizio Trombetta.


Intră acum și în grupul de