Grupa C : Ghinion pentru Il Luce


Intră acum și în grupul de

Sahtior – Barcelona 1 – 2

Meciul cu formatia lui Guardiola trebuia sa însemne revenirea pe linia de plutire a formatiei ucrainene, dar norocul l-a ocolit si de aceasta data pe Lucescu senior. Partida a început bine, având un ritm destul de ridicat, dar ocaziile pentru cele doua formatii nu s-au concretizat pe tabela de marcaj. Când totul parea decis iar cele doua grupari se îndreptau spre un egal, fara goluri, pâna la fluierul de final al primei reprize, Ilsinho înscrie si aduce stadionul în delir.

Partea a doua este marcata de atacurile catalanilor, dar meciul a fost sortit unui final nebun. Rând pe rând fotbalistii Barcelonei s-au întrecut în ratari si meciul curgea în favoarea echipei tehnicianului român. Era minutul 87, când Messi si-a aratat geniul. 1-1 si istoria din ultima etapa de campionat se repeta pentru Sahtior. Argentinianul minune nu s-a multumit doar cu un punct si în ultimele momente ale partidei a înscris golul victoriei si a îngreunat situatia, si-asa dificila, a lui Mircea Lucescu pe banca celor de la Donetk.

Sporting Lisabona – FC Basel 2 – 0

Sporting a reusit sa câstige confruntarea de pe teren propriu cu elvetienii de la Basel, dupa ce a dominat într-un mod clar partida. Chiar daca prima repriza s-a încheiat la egalitate, scor 0-0, portughezii au punctat dupa pauza de doua ori si si-au asigurat cele trei puncte. Minutul 55 a adus deschiderea scorului, prin reusita lui Romagnli, pentru ca scorul final sa fie stabilit cu doua minute înainte de fluierul final de catre Derlei, dupa un sut frumos din afara careului de 16 metri.

Grupa D

Favoritele nu se dezmint

Liverpool – PSV Eindhoven    3 – 1

Meciul a început perfect pentru formatia antrenata de Rafa Benitez, care, în minutul patru, preia conducerea pe tabela de marcaj dupa reusita lui Dirk Kuyt. Forcing ul englezilor nu se opreste aici si avantajul avea sa se dubleze. Robbie Keane este autorul golului si, din minutul 36, nu se mai punea problema câstigatoarei.
Partea a doua începe cu tresaririle de orgoliu ale oaspetilor, dar nimic clar. Capitanul Steven Gerrard nu putea lipsi de pe lista marcatorilor, iar idolul fanilor lui Liverpool duce scorul la 3-0. PSV riposteaza rapid si, dupa reluare, reduce din diferenta. Autorul golului: Danny Koevermans. Aceasta reusita a fost doar una de onoare, pentru ca meciul se termina cu scorul de 3-1.

Atletico Madrid – Marseille 2 – 1

Soarta partidei de la Madrid, dintre Atletico si Marseille, a fost rezolvata înca din primele 22 de minute ale întâlnirii. Mai întâi formidabilul Kun Aguero a deschis scorul în minutul 4, pentru ca madrilenii sa se vada egalati de reusita lui Niang. Totusi, plecati din postura de favoriti, spaniolii au replicat rapid, iar în minutul 22 Raul Garcia face 2-1 si stabileste astfel rezultatul final al partidei.


Intră acum și în grupul de