Mirza: „Criteriul politic primeaza in judetul Suceava”


Intră acum și în grupul de

Presedintele PSD Suceava, Gavril Mîrza, a acuzat, vineri, ca la distribuirea fondurilor pentru refacerea infrastructurii afectate de inundatii nu s-a tinut cont de gradul distrugerilor lasate în urma de puhoaie, ci de culoarea politica a primarilor din localitatile calamitate.

În cadrul unei conferinte de presa, Mîrza a declarat ca sumele de bani alocate de Guvern, de 36 de milioane de lei, pentru refacerea infrastructurii, pe lânga ca sunt insuficiente, sunt si împartite „discretionar”. „Vad ca în judetul Suceava, Alianta D.A functioneaza foarte bine când e vorba de interese banesti”, a afirmat liderul social-democrat.

Acesta a aratat ca în comuna cea mai afectata de inundatii, Ulma, care are primar PSD, s-au alocat pentru refacerea infrastructurii suma de 600.000 de lei, desi are lucrari de refacut în valoare de 3,5 milioane de lei, în timp ce în Vicovu de Jos, care are primar PD-L si care nu a avut atâtea pagube ca Ulma, s-au alocat 1,9 milioane de lei, iar lucrarile de refacere se fac cu firma primarului. „Nu cumva sunt bani pentru a-si acoperi cheltuielile de campanie”, s-a întrebat presedintele PSD Suceava.

Mîrza a mai adaugat ca sume mici de o suta sau doua sute de mii de lei au fost alocate altor localitati conduse de primari PSD, cum ar fi comuna Galanesti sau orasele Vicovu de Sus sau Dolhasca. „Sunt inechitati care sunt facute fara sa se tina cont de necazurile oamenilor”, a spus liderul PSD Suceava, care a aratat ca daca Guvernul nu va actiona pentru a realiza o echilibrare a sumelor alocate refacerii infrastructurii, PSD Suceava va reclama si aceasta situatie Comisiei Europene, apreciind ca „criteriul politic primeaza în judetul Suceava”.
­


Intră acum și în grupul de