Concursul International de Canto „Joseph Schmidt”, editia 2008


Intră acum și în grupul de

Cea de-a doua editie a Concursului International de Canto „Joseph Schmid” are loc în perioada 3-10 octombrie 2008 la Suceava. Evenimentul este organizat de Asociatia Joseph Schmidt, în colaborare cu Colegiul de Arta „Ciprian Porumbescu”,  Primaria Municipiului Suceava, Consiliul Judetean Suceava, Directia pentru Cultura Culte si Patrimoniu Cultural a Judetului Suceava, Inspectoratul Scolar Judetean Suceava, Opera Nationala Româna Iasi, Radio Iasi.

Manifestarea va debuta în dupa-amiaza zilei de 4 octombrie 2008, începând cu ora 17 :00, cu Deschiderea Oficiala si tragerea la sorti a ordinii intrarii în concurs, urmata de un cocktail în foaierul Colegiului de Arta „Ciprian Porumbescu” din Suceava.

Probele de concurs se desfasoara în Sala Mare a Colegiului de Arta Ciprian Porumbescu dupa cum urmeaza : Etapa I – 4 octombrie 2008, ora 18:00, Etapa a II-a – 6 octombrie 2008, ora 15:00, Etapa a III-a – 8 octombrie 2008, ora 15:00.

Gala Laureatilor va avea loc în seara zilei de 9 octombrie 2008, începând cu orele 19:00, la Sala Mare a Garii Burdujeni, cu participarea extraordinara a Orchestrei Operei Nationale Române din Iasi, dirijata de Leonor DUMITRIU. La eveniment vor fi prezenti Altetele Lor Regale Printul Paul si Printesa Lia Ai României, care vor oferi un premiu în valoare de 2500 de euro unuia dintre finalistii concursului.  

Juriul International al celei de-a doua editii a Concursului Interntional de Canto Joseph Schmidt este format din : Georgeta STOLERIU – Presedinte de Onoare (Soprano, Maestra di Canto, Prof. univ. dr. la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti), Elena BOTEZ – Presedinte (Soprano, Maestra di Canto), Kathleen McCALLA – Soprano, partenera în sute de spectacole a lui Domingo, Carreras, Bruson, Pavarotti etc., Dumitru GHEORGHIU – Regizor, Opera Nationala Româna Timisoara, si Michael MACEK -Manager, Baron Weingartner Artists Management Wien.

De asemenea, în cadrul celei de-a doua editii a Concursului International de Canto „Joseph Schmidt” Suceava, România 2008, va avea loc cea de-a doua editie a Colocviului International „Joseph Schmidt”, care va fi moderat de scriitorul si jurnalistul Aurel BRUMA de la Radio Iasi.

În data de 9 octombrie 2008, la ora 16:00, Colegiul de Arta „Ciprian Porumbescu”  va decerna Diploma de Onoare a Colegiului de Arta, Altetelor Lor Regale Printului Paul si Printesei Lia Ai României.

Eveniment cu totul special, integrat în seria manifestarilor culturale Joseph Schmidt, este expozitia Pusa Pâslaru –” Femeia | Artistul | Omul | 30 de ani de cariera”, care va avea vernisajul în data de 9 octombrie 2008, începând cu ora 18:00, în Sala Mare a Garii Burdujeni, precedând marea Gala a Laureatilor.
 

Vor fi oferite în concurs urmatoarele premii : Marele Premiu – 3000 de Euro, Premiul I – 2500 de Euro, Premiul II – 1500 de Euro, Premiul III – 1000 de Euro.

Asociatia „Joseph Schmidt” va decerna titlul de „Membru de Onoare al Asociatiei Joseph Schmidt” în timpul Galei Laureatilor, unor personalitati marcante ale spatiului cultural international.


Intră acum și în grupul de