Festivitate de certificare la Colegiul National „Petru Rares” , in proiectul bilingv francofon


Intră acum și în grupul de

La Colegiul National „Petru Rares” Suceava, va avea loc, în cursul zilei de luni, festivitatea de dezvelire a placii cu siglele celor doua institutii partenere în Proiectul învatamânt bilingv francofon – Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului si Ambassade de France en Roumanie, eveniment ce va marca importanta acestui proiect si calitatea liceelor implicate.  

Placa va avea urmatorul înscris: „Liceu inclus în Programul de bacalaureat cu mentiune bilingv francofona”/ ”Lycée du programme du baccalauréat a mention bilingue francophone.”

La ceremonie vor participa: Iolanda Vasiliu, director de cursuri de la Centrul Cultural Francez Iasi, reprezentanti ai Inspectoratului Scolar al Judetului Suceava, profesori si elevi ai Colegiului National Petru Rares Suceava.
Învatamântul bilingv în filiera francofona se desfasoara în 12 judete, într-un numar de 24 de licee incluse în proiectul De la învatamântul bilingv catre filiera francofona, iar Colegiul National „Petru Rares” Suceava a fost selectat în primele 10 licee pilot, în anul 2003. În sesiunea iunie-iulie 2008, absolventii claselor bilingve au obtinut Diploma de bacalaureat cu mentiunea „sectie bilingva francofona”.


Intră acum și în grupul de